Peter Štrbo Rôzne

Kraj využije členstvo v sieti rozvoja vidieka na získavanie informácií

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa stal členom Národnej siete rozvoja vidieka (NSRV). Dôvodom je snaha o získanie prístupu k najnovším informáciám v rámci Programu rozvoja vidieka SR.

Ako sa uvádza v materiáli, ktorý schválili krajskí poslanci, NSK sa úspešne darí financovať projekty zamerané na rozvoj regiónov v kraji. Zároveň sa stal prvým krajom na Slovensku, ktorý vytvoril vlastné finančné nástroje pre prístup LEADER. „Dôležitou súčasťou neustáleho napredovania je najmä prístup k aktuálnym údajom a analýzam, čo je možné dosiahnuť práve členstvom v NSRV,“ konštatuje sa v správe.

Členstvo kraja v tejto organizácii je bezplatné. NSK ním získa prístup k dôležitým službám, ktoré sieť svojim členom ponúka. Ide predovšetkým o výmenu informácií, organizáciu školení, seminárov či výmenu skúseností. NSRV zároveň slúži aj ako kontaktný bod v rámci aktivít prístupu LEADER pre všetkých vidieckych partnerov a podporuje národnú a nadnárodnú spoluprácu formou konferencií a študijných a výmenných návštev.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM