Peter Štrbo Rôzne

Kraj chce na webe zverejniť aj informácie nad rámec zákona

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) modernizuje svoju internetovú stránku. Ako informoval hovorca predsedu NSK Stanislav Katrinec, hlavnými dôvodmi na zmeny krajského webu je snaha o väčšiu otvorenosť a informovanosť verejnosti aj nad rámec zákona.

K prvým novinkám patrí zverejňovanie kompletných materiálov určených na rokovanie krajského zastupiteľstva. V budúcnosti k nim má pribudnúť aj priestor, v rámci ktorého sa k materiálom bude môcť vyjadrovať aj verejnosť. Na stránke www.unsk.sk nájdu občania už onedlho aj zápisnice z rokovaní odborných komisií Zastupiteľstva NSK.
Kraj sa chce vrátiť aj k zverejňovaniu faktúr. V minulosti boli na webe všetky, neskôr zákon uložil povinnosť uverejňovať iba faktúry z hodnotou nad 1000 eur. „My sme sa rozhodli opäť umiestniť na našu internetovú stránku všetky faktúry, aj tie s nižšou hodnotou,“ //uviedol Katrinec.
Na webe NSK sú už umiestnené informácie o voľných pracovných miestach na stredných školách v Nitrianskom kraji, onedlho k nim pribudnú aj údaje o ďalších pracovných príležitostiach a všetkých výberových konaniach. Súčasťou nového, pre verejnosť otvoreného webu NSK budú aj informácie o všetkých obchodných spoločnostiach s majetkovou účasťou kraja i o podieloch NSK v týchto spoločnostiach. //„V súčasnosti sú už prakticky ukončené práce na etickom kódexe zamestnanca samosprávy a zamestnanca organizácie samosprávy, ktoré budú takisto zverejnené na našej stránke,“
dodáva Katrinec.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM