Zlatica Gregorová Rôzne

Kozičky z dvora vybehli na výlet: Zatúžili si dôkladne obzrieť okolie

Kúsok vidieka môžete nájsť aj našom meste. V nemocničnom parku tam šalianska radnica vybudovala areál Babičkin dvor.

Ilustračný obrázok k článku Kozičky z dvora vybehli na výlet: Zatúžili si dôkladne obzrieť okolie
Foto: Zlatica Gregorová

Jeho obyvateľmi sú domáce zvieratá, ktoré si tu spokojne nažívajú. Je miestom vychádzok, zábavy a hier tých najmenších detí, ale zájdu tu i tínedžeri aj starší obyvatelia mesta. Po celý rok v Babičkinom dvore môžete vidieť poníkov Rolanda s Maťkom, holandské kozičky i capa, ktorým patrí najväčší výbeh a majú aj svoje stabilné drevené domčeky, v ktorých odpočívajú a schovávajú sa pred nepriaznivým počasím. Povedľa nich zase zbadáte maličké morča, zajaca aj sliepky – ozajstné kráľovné slovenského vidieka.

Preskočili plot

Keďže dvor je verejnosti prístupný počas otváracích hodín, zvieratká s ich ošetrovateľkou Katkou Rimovskou majú aj svojich obdivovateľov. Aby ich však nekŕmili a zverinec si mohol v pokoji nažívať, je tu natiahnuté i elektrooplotenie. Pred minulým víkendom sa však kozičkám zachcelo, urobiť si mini výlet a jednoducho sa dostali von.

Tri neposedné kozičky zistili, že ich „zimná bunda“ je dosť hrubá na to, aby necítili elektrický prúd pri dotyku s oplotením. Tak sa im podarilo cezeň prejsť. Chvíľu si pobehovali v parku, až kým ich neodchytili a nevrátili späť do výbehu. Na víkend zostali zatvorené, vypustila ich ošetrovateľka iba v časoch kŕmenia. V pondelok zavolalo mesto pánov, ktorí zabezpečili oplotenie po celom obvode pletivom. Dve kozičky a capko sa tak už cez plot nemajú šancu dostať,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Pribudnú ďalšie

O všetkých obyvateľov Babičkinho dvora sa ošetrovateľka Katka vzorne stará, má ich rada a zvieratká sú tu spokojné a šťastné. O tom sa priebežne presviedčajú aj pracovníci Štátnej veterinárnej a potravinovej správy, ktorí sú so starostlivosťou spokojní. Onedlho tu pribudnú ďalšie zvieratká, o ich príchode vás budeme aktuálne informovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM