Zlatica Gregorová Iné športy

Korčuľovať sa dá aj vo Veči: Majú tam až dve ľadové plochy

V meste Šaľa je dostatok priestoru na zimné vyžitie. Vedeli ste, že ľadové plochy, ktoré môžete využívať sú i v mestskej časti vo Veči?

Ilustračný obrázok k článku Korčuľovať sa dá aj vo Veči: Majú tam až dve ľadové plochy
Zdroj: TASR

V meste Šaľa je dostatok priestoru na zimné vyžitie. V plnej prevádzke je zimný štadión v meste. Zašportovať si tu môžu deti, dospelí, kolektívy i jednotlivci. Zistili sme, že i vo Veči si môžete obuť korčule. Kde? Čítajte.

Vo Veči deti navštevujú Základnú školu na Bernolákovej ulici. Okrem budov, slúžiacich na vyučovanie, do jej areálu patria i rôzne športoviská. Na zimné korčuľovanie sa dá využiť hokejové ihrisko. Ďalšou ľadovou plochou disponuje tenisový kurt. V zime ich pokrýva súvislá vrstva ľadu a tak sa tu môžete dosýta korčuľovať. Areál je prístupný i verejnosti.

Riaditeľka základnej školy, Janka Tóthová nám povedala: „V areáli našej školy máme tento rok dva priestory určené na korčuľovanie. Už viac rokov ich v zime takto využívame. Jedna plocha je ohradená mantinelmi a tou druhou je tenisový kurt. Počas týždňa ich využívajú naši žiaci v rámci tréningov a od 13.30 hod. si môže prísť zakorčuľovať ktokoľvek až do 17.00 hod., keď sa plochy opäť upravujú. O ľadové plochy sa stará náš bývalý pán učiteľ telesnej výchovy, Vojtech Jakubec.“

Ako sa ďalej vyjadrila riaditeľka školy Janka Tóthová, sú veľmi radi, že ľadové plochy poslúžia i verejnosti. Zároveň však verejnosť prosia, aby pri korčuľovaní dávali pozor a nedevastovali ich. Tak, ako ich udržiava pán učiteľ i žiaci, nech ich pomáha udržiavať každý korčuliar. Pretože na druhý deň musia svojpomocne upratať ľadové plochy, kam ochotne púšťajú športuchtivú verejnosť.

Verejné korčuľovanie pri Základnej škole na Bernolákovej ulici si môžete dopriať okrem poobedňajších hodín i cez víkend už od rána.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM