Rastislav Búgel Rôzne

Kontrola vody na kúpalisku: Plávať môžeme bez obáv!

Kúpaliská v okresoch Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sú bezpečné a vyhovujú všetkým príslušným normám. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre.

Úrad vykonal štátny zdravotný dozor na štyroch kúpaliskách. „V okrese Nitra boli skontrolované dve umelé kúpaliska. Ide o letné kúpalisko v Nitre s kapacitou 3 000 návštevníkov, v areáli ktorého je k dispozícii šesť bazénov. Druhým je Termálne kúpalisko v Poľnom Kesove s troma bazénmi s termálnou vodou s kapacitou 670 návštevníkov,“ uvádza sa v správe RÚVZ.

Úrad vykonal zdravotný dozor aj na letnom kúpalisku v Zlatých Moravciach, kde sú k dispozícii 50-metrový plavecký bazén, jeden neplavecký a jeden detský bazén. Kapacita letného kúpaliska je 720 návštevníkov. V okrese Šaľa skontrolovali Termálne kúpalisko v Diakovciach s dvoma bazénmi s termálnou vodou.

„Vo všetkých nami skontrolovaných kúpaliskách sa vykonáva štátny zdravotný dozor v zmysle zákona. Vzorky bazénových vôd sa odoberajú z bazénov s recirkuláciou jedenkrát mesačne a z bazénov bez recirkulácie jedenkrát za dva týždne. Odobraté vzorky bazénových vôd zo všetkých nami dozorovaných letných a termálnych kúpalísk po laboratórnej analýze vyhovujú vyhláške,“ konštatuje RÚVZ.

**Poznáme všetky ceny kúpalísk v regióne. **[link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.137407_Vel­ky-prieskum-cien:-Kolko-stoja-kupaliska-v-regione?]Viac informácií TU![/link]

Sala24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM