Zlatica Gregorová Rôzne

Končí sa pracovný týždeň, treba oddychovať: V Šali a okolí máte viac možností

V posledných dňoch sme už pocítili, že jar je naozaj tu. I počas víkendu môžete tráviť čas v záhradkách alebo vybehnúť za kultúrou.

Ilustračný obrázok k článku Končí sa pracovný týždeň, treba oddychovať: V Šali a okolí máte viac možností
Foto: Zlatica Gregorová

Rozkvitajú stromy a kvety a slnko hreje nad našimi hlavami. Ľudia vyšli do záhrad a začali s obľúbenými pestovateľskými činnosťami. V čase voľna sa konajú sa i kolektívne upratovania dedín a mesta, ktorých sa môžete zúčastniť. Pozrite si naše tipy.

KULTÚRA

10.4.- 27.4.2018, Dom ľudového bývania Šaľa

Krása minerálov a polodrahokamov v šperku

Výstavou šperkov Alžbety Kunovej v priestoroch domčeka so slamenou strechou potešíte svoje oči aj dušu a možno sa aj inšpirujete k vhodnému darčeku pre svojich blízkych. Prečítajte si aj: Alžbeta Kunová šperkami žije: Kamene jej dodávajú radosť i energiu, FOTO Otváracie hodiny Domu ľudového bývania sú: Utorok – sobota: 9.00 – 12.00, 12.30 – 17.00, Nedeľa – pondelok: zatvorené 

14.apríl (sobota) 16:00, 19.00 hod., Dom kultúry Šaľa – Divadelná sála

Radošinské naivné divadlo

BESAME MUCHO

Štepkova absurdná komédia s piesňami Juraja Hašku je tu pre vás. Vychutnať si ju budete môcť už v najbližšiu sobotu. Vstupné: 16 €

14.4.2018 o 8,30 h­od., Hájske

JARNÉ UPRATOVANIE OBCE

Každoročné upratovanie obce sa bude konať i tentoraz. Zraz účastníkov je pri Artézskej studni. Ako informujú organizátori akcie, po brigáde sa bude podávať pripravené občerstvenie v kultúrnom dome. Prineste si pracovné rukavice a reflexné vesty.

ŠPORT

FUTBAL

14.04. 2018 o 15.30 hod., Futbalový štadión Šaľa

III. Futbalová liga

FK Slovan Duslo Šaľa – Iskra Borčice

15. apríla 2018, o 15.30 hod. Štadión Antona Keszeliho

VII. ligy mužov SA – GA, 21. kolo

Trnovec nad Váhom – Selice

Futbalový klub Dynamo Trnovec nad Váhom pozýva svojich priaznivcov na majstrovské futbalové stretnutie medzi domácim tímom a mužstvom zo Selíc.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

15. 4. 2018 20.00 hod.

Fakjú pán profesor 3 (Fack ju Göhte 3)

Samozvaný učiteľ Zeki Müller je späť. Silnejší než predtým, plný odhodlania a túžby dostať zo svojich študentov na čele so Chantal čo najviac. Veľa v nich ale už neostáva. Uspeje pri záchrane školy a jej chovancov?Zeki Müller (Elyas M'Barek) bol ako učiteľ-samouk vždy zástancom drsných a neobvyklých metód. Primerané násilie na žiakoch mu nikdy nebolo cudzie. Či už po nich strieľal, nasadzoval im putá, využíval elektrošoky alebo ich dokonca nútil sa niečo v škole naučiť. Ale teraz, v treťom diele filmovej série Fakjú pán profesor 3, prichádza okamih pravdy…

15. 4. 2018 17.30 hod.

MÁRIA MAGDALÉNA (MARY MAGDALENE)

Mária Magdaléna je životopisnou drámou o jednej z najtajomnejších ženských postáv našej civilizácie. Napráva obraz očitej svedkyne umučenia a vzkriesenia Ježiša Krista, z ktorej dejiny urobili prostitútku. Mária Magdaléna patrí k najzáhadnejším biblickým postavám. Je opradená mnohými mýtmi, ktoré z nej robia prostitútku, ktorú napravilo až stretnutie s Ježišom Kristom, a ten najodvážnejší jej prisudzuje úlohu jeho manželky. Garth Davis, režisér na Oscara nominovanej drámy Lion, sa rozhodol túto mýtickú škvrnu zmazať a natočil dojemný a pôsobivý príbeh ženy, ktorá sa previnila tým, že sa narodila do zlej doby. V hlavných úlohách historickej drámy sa predstavia na Oscara nominovaní Rooney Mara (Mária Magdaléna), Joaquin Phoenix (Ježiš Kristus) a Chiwetel Ejiofor (apoštol Peter). Máriinej citlivej a dumavej povahe sa priečila predstava, že skončí v dohovorenom sobáši s mužom, ktorého jej vybral jej otec. Nevidela však inú možnosť, až kým sa v jej dedine neobjavila skupina pútnikov, ktorú viedol charizmatický Ježiš.

15. 4. 2018 16.00 hod.

Sherlock Gnomes (Sherlock Gnomes)

Dobrodružná detektívna animovaná komédia Sherlock Gnomes opisuje najväčší prípad sadrovej verzie legendárneho detektíva. Kto iný by mal vyšetrovať hromadné miznutie záhradných trpaslíkov? Kto by chcel preboha kradnúť trpaslíkov? Je to naozaj uletená otázka, pokiaľ však tiež nie ste sadrová ozdoba nejakej záhradky a nejde vám tým pádom o krk. Našťastie sa po okolí potuluje istý detektív Sherlock, ktorý sa do riešenia tejto záhady pustí s nasadením sebe vlastným. Škoda len, že je tiež zo sádry. Animovaná komédia Sherlock Gnomes voľne nadväzuje na úspešnú trpasličiu shakespearovskú adaptáciu Gnomeo a Júlia, len žáner romantickej drámy nahrádza detektívkou.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM