Zlatica Gregorová Správy

Komárom dajú STOPKU: V Šali bude nočný postrek

Lietajúci hmyz, taký typický pre horúce letné noci, nás dokáže poriadne potrápiť. Komár môže byť i prenášačom rôznych infekčných chorôb.

Ilustračný obrázok k článku Komárom dajú STOPKU: V Šali bude nočný postrek
Zdroj: TASR

Ak je komárov neúmerné množstvo, je namieste využiť efektívne zbrane proti tomuto lietajúcemu hmyzu. V obciach a mestách na Slovensku už počas tejto sezóny začali s protikomárím postrekom. Doštípaní obyvatelia budú mať pokoj už aj v Šali. Už začiatkom budúceho týždňa sa tu totiž začne s postrekom.

Postrekovať sa bude v noci

Postrekovanie akéhokoľvek druhu, ktoré sa vykonáva priamo v prírode, musí mať vytvorené vhodné podmienky. Tie závisia predovšetkým od počasia. Za vetra a dažďa postrek nebude môcť účinkovať a rýchlo sa zmyje. V meste Šaľa sa rozhodli alarmujúcu situáciu s komármi riešiť a plánujú postrekovať.

Za optimálnych podmienok sa s postrekom začne v pondelok 19. júna 2017. Keďže komáre na nás útočia najmä v noci, postrekovať sa bude práve v tom čase, keď ich poletuje najviac.

Protikomárím postrekom bude ošetrená väčšina zelene v meste Šaľa a jej okrajových častiach. Referentka životného prostredia z MsÚ Šaľa Gabriela Braníková na mestskom webe, sala.sk uviedla, že: „postrek bude realizovať autorizovaná firma takzvanou ULV metódou, čiže zahmlievaním. To znamená, že ekologický prípravok sa rozprašuje vysokotlakovým zariadením vo forme hmly vo výške dvoch až troch metrov nad zemou z korby terénneho vozidla.“

V pondelok večer si zatvorte okná!

Podľa vyjadrenia hovorkyne mesta Šaľa Alexandry Szabovej, by sa opar pri postrekovaní mohol rozšíriť „až do vzdialenosti jedného kilometra, pri plochách s prekážkami do vzdialenosti 200 metrov v smere prúdenia vzduchu.“ Ak by v pondelok 19. júna 2017 bolo nepriaznivé počasie, postrek sa bude realizovať v náhradnom termíne. Ten vám včas oznámime na našich stránkach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM