Peter Sýkora Iné športy

Koloman Tóth vládne kulturistom po päťdesiatke

Naturálny kulturista, nededský rodák a reprezentant šalianskeho regiónu Koloman Tóth patrí už viac rokov nielen medzi slovenskú, ale aj európsku a svetovú špičku v kategórii Masters II (kategória nad 50 rokov).

Posledný majster Európy z francúzskeho Marseille a obhajca svetového prvenstva z poľského Bydgoszcu sa pripravoval zodpovedne na medzinárodné podujatia v domácich podmienkach najmä vo fitness centre Kolifit Júliusa Gála vo Vlčanoch, ale aj v šalianskej Exedre. Meradlom jeho pripravenosti na medzinárodné podujatia bol štart na Žitno ostrovnom pohári v Dunajskej Strede. Úspešný reprezentant šalianskeho regiónu Koloman Tóth, ktorý od svojho prvého štartu v kategórii Masters II si na každom európskom a svetovom podujatí vybojoval najhoršie striebornú medailu potvrdil aj v Dunajskej Strede dobrú formu a vyhral svoju kategóriu pred svojim najväčším súperom Jánom Kloudom (bývalý majster sveta a Európy) a Bohuslavom Baarom (obaja Česko). Dobrú pripravenosť a formu dokázal Koloman Tóth zopakovať aj po druhý raz, v krátkom časovom slede na Grand Prix Slovakia v Banskej Bystrici. Toto podujatie býva vždy dobre pripravené, schádza sa na ňom výborná konkurencia a patrí k jedným z nominačných pretekov na medzinárodné podujatia. Reprezentant šalianskeho regiónu na nedávnom podujatí v Banskej Bystrici obhajoval prvenstvá z posledných dvoch ročníkov. Po výborne zacvičenej zostave a pózovaní rozšíril zbierku víťazných trofejí na číslo tri, keď Grand Prix Slovakiu opäť dokázal vyhrať pred českým pretekárom Jozefom Práczelom a tretí skončil Peter Varinský z Nitry. Obe slovenské prehliadky naturálnych kulturistov (čistá kulturistika bez použitia podporných prostriedkov) ukázali dobrú pripravenosť nášho zástupcu, pred jeho štartom na ďalších medzinárodných súťažiach.
Jozef Sklenár Foto č. 1: Víťaz Žitno ostrovného pohára Koloman Tóth v strede na stupni víťazov, úplne vľavo v obleku, organizátor podujatia Róland Méhes. Foto č. 2: Víťaz Grand Prix Slovakia v Banskej Bystrici Koloman Tóth pri pózovaní.

kulturista toth
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM