Monika Földešiová Iné športy

Kolky: Béčko doma s remízou, prvé mužstvo s ďalšou prehrou

Prvoligové A-mužstvo Šale hostilo cez víkend Hlohovec. Doma hrali aj náš druhý tím. Kolkári šalianskeho Béčka sa už niekoľko sezón márne snažili zdolať Nitranov na vlastnej kolkárni.

I.liga

Kolkári Šale po výbornom vstupe do sezóny nevedia nájsť v posledných stretnutiach víťazný rytmus. Nepodarilo sa im to ani v 6.kole, keď privítali Zentivu Hlohovec a tá zvíťazila na našej kolkárni 6:2 (3219:3166). Najlepší výkon v domácom drese zaznamenal Branislav Bol, ktorý zhodil 551 kolov. Šaľa sa po víkendovej prehre prepadla na 9.miesto.

Šaľa „A“ – Zentiva Hlohovec 2:6 (3166: 3219) Bol 551, Tóth ml. 549, Király 542, Krajčík 520, Tóth st. 508, Moravanský 496

II.liga

Úvod zápasu predznamenal, v akom duchu sa bude niesť celý zápas. V prvých dvojiciach výborné výkony domáceho Hambálka a Nitrana Oravca M. dali úvodu zároveň punc kvality. Bojovnosť preukázal Hambálkov protihráč Nitry Vašečka. Napriek prehier na každej dráhe sa nenechal psychicky rozhodiť, bojoval do konca aspoň o koly pre Nitru a podal tým tiež výborný výkon. Takže Nitra po prvých dvojiciach viedla o 38 kolov a stav bol 1:1. Ďalšej nitrianskej dvojici Adamčík s Hruškom, ktorého striedal po dvoch dráhach Pivoňka, sa už darilo menej. Šaľa výsledok v koloch otočila vo svoj prospech a viedla o 11 kolov a 3:1 na body. Na víťazstvo by obidvaja poslední hráči Nitry museli svojich súperov poraziť a zároveň zmazať manko v celkovom súčte. Oravec B. súpera v dramatickom priebehu neporazil, ale Lipták výborným výkonom domácemu Jozefovi Babošovi nedal šancu, zmazal stratu spoluhráča, zároveň stratu aj z predchádzajúceho priebehu. Za konečný rozdiel 31 kolov pre Nitru získali hostia 2 pomocné body a s dvoma bodmi za porazenie súperov získali 4 body. Družstvá sa tak rozišli zmierlivou remízou.

Ľuboš Lipták

kolky 7. kolo
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM