Zlatica Gregorová Kultúra

Kniha Šaľa 2017 získala ocenenie: Cenu prevzal Július Morávek

Hovorí sa, že ak niečo robíte s láskou, musí sa to na diele prejaviť. Ak sa podarí niečo, čo obstojí medzi tvrdou konkurenciou, teší to o to viac.

Ilustračný obrázok k článku Kniha Šaľa 2017 získala ocenenie: Cenu prevzal Július Morávek
Zdroj: Mesto Šaľa

Radosť a nadšenie neskrývajú v týchto dňoch ani autori knihy Šaľa 2017. Získali totiž parádne ocenenie.

Slávnostná vernisáž

V priestoroch Štátnej vedeckej knižnice sa v utorok 10. apríla 2018 konala slávnostná vernisáž, kde si čestné diplomy prevzali víťazi 11. ročníka súťaže Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku za rok 2017. Slávnostného podujatia sa zúčastnil aj jeden z dvojice autorov Július Morávek. Organizátorom súťaže je Klub fotopublicistov zo Slovenského syndikátu novinárov, spoluorganizátorom je Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici. Hodnotiaca porota pozostávala z odborníkov, ktorých určil spomínaný klub.

Spoločné dielo

Obrazová publikácia Šaľa 2017 na knižný trh vyšla len vlani a už stihla zaznamenať obrovský úspech. Stoja za ňou autori Igor Boháč a Július Morávek, ktorým jednoducho ide karta. Nie je to totiž prvý raz, čo vyprodukovali kvalitné dielo, ocenené nielen verejnosťou ale aj odborníkmi. Stoja za viacerými knižkami aj obľúbenými kalendármi. Hrdí môžu byť aj všetci 23 autori fotografií, ktorí svojimi dielami k oceneniu knihy prispeli.

Šaľa 2017 je obrazová publikácia, ktorá môže byť aj ozdobou vašej domácej knižnice alebo byť vhodným darom pre vašich hostí. Podľa zverejnených informácií sa umiestnila v kategórii A3 Knihy o mestách (obrazové) za knihou o našom hlavnom meste Bratislave a pred mestom Revúca, na striebornej priečke.

Krásna kniha!

A aké pocity mal Július Morávek, keď ocenenie osobne preberal? „Teší ma to o to viac, že kniha má aj fotografie od 23 autorov, kde rukopis každého je iný, avšak kompozícia je vytvorená dobre. Má veľkú výpovednú silu. Ako predseda poroty povedal, je to krásna kniha,“ prezradil nám jeden z autorov oceneného diela Július Morávek.

Aj vďaka mladým

Ako Július Morávek dodal, veľmi ho teší, že kniha zo Šale prerazila a dostane sa na európske výstavy. Už v máji 2018 poputuje do Prahy a v októbri sa ocitne vo Frankurte nad Mohanom. Obaja autori sú radi, že svoje fotodiela do nej poskytli najmä mladí Šaľania, už i preto, že ich cieľom bolo podychytiť mladých a ukázať im súčasné čaro mesta, ale samozrejme, nezabudli v nej pripomenúť históriu mesta.

Nezabudnite si tento knižný skvost zaobstarať. Dozviete sa možno aj to, čo ste o svojom rodnom meste netušili a uvidíte to, čo ste vlastným okom možno ešte nevideli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM