Zlatica Gregorová Iné športy

Karatisti zo Šale žnú spechy: Vybojovali popredné priečky v Pohári federácie

Športovci z TJ Slovan Duslo Šaľa už mesto Šaľa s úspechom reprezentovali veľa krát. Zvíťazili i nedávno.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti zo Šale žnú spechy: Vybojovali popredné priečky v Pohári federácie
Zdroj: TASR

Karate je šport, ktorý k nám prišiel z Japonska. Radí sa k takzvaným bojovým umeniam. Na Slovensku je mnoho športových združení, ktoré záujemci o tento šport môžu navštevovať. V roku 2015 patrili tréneri aj športovci zo šalianskeho oddielu k najúspešnejším športovcom mesta. Naposledy získali medaily vo februári tohto roka na 1. kole Pohára federácie v Banskej Bystrici.

Víťazi 1. kola Pohára federácie

Výsledky uverejnil oddiel karate na svojom webe: „Medzi jednotlivcami si 1. miesto vybojoval Ľudovít Kocsis, Filip Bleho, Noel Vozár a Alex Sárkány. Na druhej priečke sa umiestnil Alex Sárkány, Ela Sántaiová a Dávid Takáč. Tretie miesta patria Michalovi Sántaiovi a Lei Keselyovej. Spomedzi družstiev si prvenstvo vybojovali chlapci vo veku od 13 do 15 rokov – Filip Bleho, Michal Sántai, Alex Sárkány a vo veku od 6 do 9 rokov to bol Noel Vozár, Dávid Takáč a Lea Keselyová.“

I vďaka tréningom a trénerom zbierajú úspechy po celom svete.Tréner šalianskych karatistov, Igor Bleho je s doterajším pôsobením svojich zverencov veľmi spokojný. Ako hovorí:“Sú naozaj veľmi dobrí. Aj tí začínajúci karatisti sú talentované deti. Plánujeme ich brávať aj na medzinárodné súťaže.“

A čo ich v najbližšom čase čaká?

„Čaká nás účasť na ďalšom kole Pohára federácie. Onedlho, od 4.- 9. apríla 2017 sa zúčastníme Majstrovstiev Európy v Rumunsku v kategórii kata. Tento rok nás čaká i ďalšie významné podujatie doma, v Šali a to Majstrovstvá Slovenskej republiky. Tie sa uskutočnia v novembri 2017. O presnom termíne bude verejnosť včas informovaná,“ hovorí tréner Igor Bleho.

Karatisti trénujú v priestoroch Základnej školy Jozefa Murgaša v Šali každý utorok a piatok od 17.30 – 19.00 hod. Kto by mal záujem pridať sa k nim, v septembri začínajú novú sezónu, vtedy je možnosť prihlásiť sa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM