Veronika Zeiselová Kultúra

Kam cez víkend, radí Šaľan Ivan (35): Poďte na tradičný hlohovský pochod aj vy!

V našom pravidelnom seriáli dávame priestor vám, našim čitateľom. Posielať nám môžete tipy na víkendové podujatia, prípadne výlety, turistiku. Tip na výlet nám tentoraz poskytol Ivan (35).

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend, radí Šaľan Ivan (35): Poďte na tradičný hlohovský pochod aj vy!
Zdroj: TASR

Podľa predpovedí počasia nás čaká príjemný víkend. Babie leto je v plnom prúde a praje turistike. Pre tento týždeň nám Ivan (35) odporúča výlet do neďalekého mesta Hlohovec, z ktorého v sobotu štartuje Tradičný hlohovský pochod.

HP

Hlohovec je od Šale vzdialený od Šale približne 40 km. „Narodil som sa v Hlohovci, odtiaľ pochádzam, a aj keď bývam veľmi dlho v Šali, vždy sa tam rád vraciam pri rôznych príležitostiach,“ hovorí Ivan (35). „Už od detstva sme sa s rodičmi pravidelne zúčastňovali pochodu z Hlohovca do Piešťan, vždy tam bola super partia ľudí,“ rozpráva ďalej Ivan. Skratku HP si mnohí vysvetľujú ako Hlohovský pochod či Hore Považím, ale mýlia sa. „HP je odvodené od iniciálok firmy, ktorá túto tradíciu začala v sedemdesiatych rokoch – Hutný projekt“, vysvetľuje Ivan.

Rôzne trasy na výber

Hlohovec má iba jednu oficiálnu turistickú cestu – červenú hrebeňovku Považského Inovca. Štart je pri železničnej stanici. „Cieľ je Havran nad Piešťanmi. Dlhé je to tuším 25 km. Kedysi sme mali prestávku na Jalšovských chatách, ktoré prekvitali,“ hovorí o základnej trase Ivan. „Pre začiatočníkov – turistov a rodiny s deťmi sa teraz chodí trasa Hlohovec – Jalšové v dĺžke 12 km alebo Jalšové – Havran. Od kedy mám rodinu, beriem ich všetkých so sebou a ideme iba do Jalšového,“ popisuje možnosti Ivan. „Ak sa však medzi vašimi čitateľmi nájdu turisti bažiaci po riadnej námahe, môžu sa vydať z Hlohovca cez Havran na Čertovu Pec a skončiť v Piešťanoch trasu dlhú 35 km,“ navrhuje Ivan. „Nezabudnite si ráno pekne privstať, štartuje sa už o siedmej! A pozor, zabaľte si dostatok jedla i pitia, cestou nie sú možnosti zakúpiť si občerstvenie,“ upozornil našich čitateľov Ivan.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM