Peter Štrbo Rôzne

Kaiser a Lábus zažiaria v Šali

Šaľania budú mať na konci mája jedinečnú a pravdepodobne jednu z posledných možností vidieť v spoločnom projekte legendárnu českú dvojicu Jiřího Lábusa a Oldřicha Kaisera. Legendy českého humoru sa predvedú v inscenácii, ktorú napísali Milan Lasica a

Július Satinský sa spoločne s Milanom Lasicom chopili predlohy slávnej španielskej klasiky – Cervantesovho románu : Don Quijote. Vďaka nim sa zrodila hra, ktorú však ako interpreti nepredviedli a bohužiaľ už nikdy ani nepredvedú na divadelných doskách. Po smrti Júliusa Satinského, by Milan Lasica asi nedokázal naštudovať ich spoločnú hru s niekým iným po svojom boku. Našťastie však existuje dvojica hercov, ktorí dokážu túto hru interpretačne zvládnuť. Sú v našich pamätiach zapísaní ako výborní komici, improvizátori a v neposlednom rade – skvelí herci. Dnes už legendárne programy ako Možná přijde i kouzelník, Ruská ruleta a ich nezabudnuteľné scénky sa stali neodmysliteľnou súčasťou ich profesionálneho života. Jiří Lábus a Oldřich Kaiser však prichádzajú do Šale, aby Satinského a Lasicova úprava Dona Quijota opäť ožila na divadelných doskách a vyvolala salvy smiechu vďaka ich obdivuhodnej súhre, schopnosti improvizovať a nahrávať si na „smeč“.

M. de Cervantes, M. Lasica, J. Satinský, V. Strnisko: DON QUIJOTE Réžia: Vladimír Strnisko Preklad a dramaturgia: Jan Kolář Texty piesní: Milan Lasica a Tomáš Janovic Hudba:Jaroslav Filip a Miroslav Kořínek

Podľa našich informácií to bude jedno z mála predstavení, ktoré sa na Slovensku uskutočnia. Očakáva sa veľký divácky záujem, takže by ste nemali zaháľať a lístky si zakúpiť už v predpredaji.

Vstupenky na atraktívne predstavenie môžete vyhrať aj v súťaži, ktorú sme pre vás pripravili v spolupráci s MsKS Šaľa. Hrajte o 2 × 2 lístky (1lístok v hodnote 15 eur/predpredaj 13 eur) na toto skvelé podujatie, stačí ak nám zašlete správnu odpoveď na jednoduchú otázku:

Kto napísal texty piesní, ktoré zaznejú v inscenácii?

Správne odpovede zasielajte na sala@global24.sk do 22.5.. Vyžrebovaných výhercov kontaktujeme telefonicky, takže kontakt nezabudnite pripojiť do mailu spolu s odpoveďou.

Termín predstavenia: 29.5.2011 o 19­.00 predpredaj: 13 eur na mieste: 15 eur

Plagat kaiser_labus
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM