Zlatica Gregorová Rôzne

K nezbedným kozám pribudnú morky: Voliéru im už dokončujú, FOTO

Väčšina ľudí, čo navštívi areál nemocničného parku v Šali, ho považuje za čarovné miesto. Na jar ožíva Babičkin dvor a všetci jeho obyvatelia.

Ilustračný obrázok k článku K nezbedným kozám pribudnú morky: Voliéru im už dokončujú, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Správkyňa Katka Rimovská má o zábavu postarané. Onedlho zvieratiek bude viac a park sa rozrastie o niekoľkých obyvateľov.

Pre malých aj veľkých

Kus vidieka priamo v meste sa podarilo vytvoriť vďaka nadšeniu pracovníkov Mestského úradu v Šali a členov miestnych občianskych združení. Tým osud ladom ležiacej trávnatej plochy nedal pokoj a tak sa rozhodli, sprístupniť ho v atraktívnej forme širokej verejnosti.

Nedali sa odradiť negatívnymi názormi na chov domácich zvierat v meste, naopak, pustili sa do prestavby nevyužívanej plochy. Tá teraz patrí k vyhľadávaným miestam.

Nájdete tu Babičkin dvor, kde svoj domov našli holandské kozy, cap Mc Queen, morča, zajace, sliepky aj poníky. Okrem toho tu radi chodievajú rodičia s deťmi, aby sa dosýta pohrali na preliezačkách, šmykľavke, či kolotoči. Využiť sa tu dajú aj ping – pongové stoly a môžete si tu urobiť dokonca aj piknik.

Noví obyvatelia

V týchto dňoch tu vedľa sliepok pristavujú voliéru pre nových obyvateľov. A kto tu zavíta?

„Pribudnú k nám morky. Vo vznikajúcej voliére budú dočasne umiestnené kozičky,“ hovorí ošetrovateľka a správkyňa v jednom, Katka Rimovská. Kozy v šalianskom parku totiž vôbec netrápilo oplotenie pod elektrickým prúdom, ktoré im však neuškodilo, len ich malo udržať vo svojom areáli.

Šteklivý plot však galantne prekračujú a už ich, podľa Katkiných slov, aj naháňali po okolí. Takže budú dočasne umiestnené v novej voliére, pokiaľ medzi ne prídu noví zvierací obyvatelia. Výbeh pre morky bude z rohoží a pletivo bude aj na streche, ak by sa morkám náhodou zachcelo vyletovať z Babičkinho dvora.

Nových zvieracích obyvateľov budete môcť vidieť ešte v apríli. Onedlho po tom dvor obohatia ďalší susedia. Mali by prísť v júni tohto roka a budú to maličké ovce.

FOTO, K nezbedným kozičkám pribudnú morky: Voliéru im už dokončujú
20
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM