Zlatica Gregorová Krimi

Júlová bilancia MsP Šaľa: Leto pokročilo, prípadov ubúda

O tom, že aj v letných dovolenkových mesiacoch sa dejú rôzne prečiny dokazuje štatistika mestskej polície v našom Šali. Vyriešili tristo prípadov.

Ilustračný obrázok k článku Júlová bilancia MsP Šaľa: Leto pokročilo, prípadov ubúda
Foto: Zlatica Gregorová

Oproti júnu mestskí policajti zdokumentovali celkovo menej prehreškov. I napriek tomu rozdali 27 pokút v hodnote 320 eur. Najväčší počet previnení sa týkal cestnej premávky – 69. Až 51 priestupkov bolo v júli voči verejnému poriadku a minimum bolo prečinov proti majetku – 6.

Úradovalo žobranie a rušenie nočného pokoja

Pre vašu predstavu, čím sa zaoberali mestskí policajti zo Šale počas júla vyberáme niekoľko priestupkov, tak, ako ich zaznamenal policajný denník a ved. veliteľ odd. štatistiky a evidencie Ján Komjáthy. „Dňa 1.7.2017 o 09,2­5 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Nešporovej neznáma žena a muž obťažujú okoloidúcich žobraním. Hliadka na mieste zistila, že sa jednalo o 50 – ročnú M.Ch. zo Sládkovičova a 47 – ročného P.M.B. z Poľska. Menovaní boli vyriešení napomenutím," píše sa v denníku. Rušenie nočného pokoja bolo náplňou dvadsaťpäťročného chlapa. „Dňa 9.7.2017 o 02,4­0 hod. bolo na MsP nahlásené opakované rušenie nočného kľudu na pláži vo Veči. Hliadka na mieste zistila, že za rušenie je zodpovedný 25 – ročný M.K. zo Šale. Po upozornení došlo k náprave a menovaný bol vyriešený napomenutím.“

Zvonenie aj nelegálna skládka

Trávenie voľného času prostredníctvom zvonenia na zvončeky obyvateľov mesta si vybral dvadsaťjedenročný Šaľan.„Dňa 25.7.2017 o 19,5­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Lúčnej zvoní na zvončeky 21 – ročný I.K. zo Šale. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uvádza Ján Komjáthy. Ďalší prípad sa týkal nelegálnej skládky odpadu.“Dňa 28.7.2017 o 11,2­5 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Hollého neznáma osoba založila skládku drobného stavebného odpadu. Hliadka MsP na mieste zistila, že sa jednalo o 25 – ročného Š.B. zo Šale. Menovaný bol vyriešený pokutou 10 €,“zaevidoval ved. vel.odd.štat. a evidencie Ján Komjáthy.

Tabuľka riešených priestupkov za júl 2017

Názov priestupku Počet
O cestnej premávke 69
Verejný poriadok 51
Pult centralizovanej ochrany 37
O cestnej premávke ( zákazové značenia) 23
O cestnej premávke ( tráva, chodník) 18
Podmienky držania psov 13
Občianske spolunažívanie 4
Proti majetku 6
O nakladaní s komunálnym a drob. stav. odp. 1
O predaji výrobkov a poskyt. služ. na trh.miestach 1

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM