Zlatica Gregorová Samospráva

Jedno poschodie polikliniky je už opravené: Najbližšie presťahujú archív

Zdravotnícke zariadenie prechádza komplexnou rekonštrukciou. Nitriansky samosprávny kraj tu začal vlani s opravou budovy a výstavbou parkoviska.

Ilustračný obrázok k článku Jedno poschodie polikliniky je už opravené: Najbližšie presťahujú archív
Foto: Zlatica Gregorová

Podľa slov predsedu NSK Milana Belicu tu došlo k oprave strechy, opravila sa fasáda budovy a došlo aj k výmene okenných výplní a ďalších súčastí budovy.

Modernizácia interiéru

Súčasťou modernizácie boli aj úpravy vnútorných priestorov polikliniky kde sa vymenili podlahy, obklady a zrekonštruovali sa vnútorné rozvody. „Jedno poschodie je už kompletne opravené. Teraz čakáme na presťahovanie archívu, pre ktorý sme vytvorili podmienky v nových priestoroch. Tie súčasné sa využijú pre potreby pacientov a lekárov,“ uviedol Belica.

Nové parkovisko

Kraj vybudoval pred poliklinikou aj nové parkovisko, ktoré vzniklo na ploche vydláždenej vegetačnými panelmi. „Tieto priestory nemali parametre parkoviska. V súčasnosti je tu vybudovaných 40 nových parkovacích miest, z ktorých sú štyri určené pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu a orientácie,“ uviedla hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová. Celkové náklady na stavebné úpravy a rekonštrukciu budovy polikliniky dosiahnu podľa Belicu sumu takmer 800 000 eur. Výstavba nového parkoviska si vyžiadala ďalších 100 000 eur. „Vďaka týmto opatreniam sa šalianskej poliklinike podstatne zlepšili podmienky pre lekárov aj pacientov,“ dodal Belica.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM