Zlatica Gregorová Kultúra

Jarmočná atmosféra v amfiku: Súzvuk tanca, spevu a dobrej nálady, FOTO

Posledný víkend sa niesol v znamení Šalianskeho jarmoku. Počas dvoch dní sa v programe vystriedala približne dvadsiatka účinkujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Jarmočná atmosféra v amfiku: Súzvuk tanca, spevu a dobrej nálady, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Nechýbali ani zahraniční partneri mesta Šaľa. Organizátori – Mesto Šaľa a Mestské kultúrne stredisko pripravili pre obyvateľov Šale ako i návštevníkov všehochuť zábavy a rôznych jarmočných aktivít. Rozdelené boli na viaceré miesta. Kultúrny program sa odohrával na pódiu šalianskeho amfiteátra, občerstviť ste sa mohli v stánkoch na pešej zóne a spev a hodové jedlo na vás čakalo v Dome ľudového bývania.

Hostia z piatich krajín

Hlavný program sa konal v amfiteátri pri šalianskom kaštieli. V piatok 23. júna 2017 tu vystúpili súbory z Českej republiky, Ukrajiny, Fínska ako i Maďarska a Poľska. Všetko sú to krajiny späté s našim mestom. Vzájomná spolupráca s nimi funguje nielen v politickej ale i kultúrno – spoločenskej báze. Prehlbujú sa tak vzájomné vzťahy.

Potešil aj šaliansky folklór

Sobotný program tvorili hudobné vystúpenia žiakov základných a stredných škôl. Súčasťou jarmočných osláv boli aj spevácko – tanečné vystúpenia našich folkloristov z DFS Šaľanček a FS Šaľan a tanečníkov z TK Jumping Šaľa. Predposlednou bodkou za tohtoročným Šalianskym jarmokom bola i slovenská kapela Vidiek so spevákom Jánom Kuricom. V rámci podujatia prebiehali i aktivity v Dome ľudového bývania.

K bonbónikom tohtoročných osláv bolo uvedenie novej knihy o Šali do života a vyhlásenie víťazov fotografickej súťaže Objektív Františka Kollára v galérii Focesa. Veľká dvojdňová akcia sa skončila a ostáva len dúfať, že tá budúcoročná zanechá v návštevníkoch obdobné zážitky a pocity.

Jarmočná atmosféra v amfíku: Súzvuk tanca, spevu a dobrej nálady
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM