Zlatica Gregorová Samospráva

Jar vstupuje do šalianskych ulíc: Mesto začalo s upratovaním

So začiatkom jari sa v nás prebúdza túžba upratať si okolie. Obyvatelia domov už vyťahujú hrabličky, metly a iné nástroje a skrášľujú si záhrady.

Ilustračný obrázok k článku Jar vstupuje do šalianskych ulíc: Mesto začalo s upratovaním
Foto: Zlatica Gregorová

Panelákoví obyvatelia zase organizujú brigády a zútulňujú si okolie svojich bytoviek. Každý svojím spôsobom a trošku prispieva k peknému prostrediu v meste. Šalianska radnica už aj rozbehla jarné práce.

Skrášlili zábradlie

Niekoľko podnetov padlo aj od obyvateľov Šale a háklivé miesta v meste budú postupne zveľadené. "S prebúdzajúcou sa prírodou ožili aj jarné práce v meste. My sme si vypočuli podnety od obyvateľov na skrášlenie zábradlia pri kostole. Odrezali sme kus starého železa, odstránili sme neestetický stĺpik a natreli ho náterom. Potom sme odstránili dopravnú značku na ulici Školskej. Keď tadiaľ išiel kočík, tak mamičke to zavadzalo. Stĺp sme odstránili a tabuľu sme premiestnili na druhú stranu,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Obyvatelia mesta, podľa slov Eriky Kollerovej, stáli aj za ďalším návrhom. Tu pomohli financie z projektu. Pri ZŠ s MŠ P. Pázmáňa uložili obrubníky. Skrášľovací štrk tu totiž padal na chodník a ľuďom to prekážalo. Mesto teda zabránilo vypadávaniu kamienkov zo svojej arény.

Budú pokračovať

Teraz najbližšie budeme robiť stavebné práce, čo sa týka výtlkov. Na Kukučínovej máme parkovaciu plochu, ktorá je vyjazdená, tam sa terén vyrovná a parkovisko sa rozšíri a čakajú nás ďalšie práce, o ktorých budeme informovať," skonštatovala Erika Kollerová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM