Veronika Zeiselová Krimi

Ivan (24) vzburcoval políciu aj záchranárov: Za falošný poplach mu hrozí pekne mastná pokuta

Mladík (24), ktorý ohlásil haváriu najprv medzi Šaľou a Galantou, neskôr na ďalších miestach a dal tak do pozoru až sedem policajných hliadok, záchranárov aj požiarnikov, si zrejme neuvedomil, čo svojím konaním môže spôsobiť. Za nerozvážny čin mu hrozí riadna pokuta.

Ilustračný obrázok k článku Ivan (24) vzburcoval políciu aj záchranárov: Za falošný poplach mu hrozí pekne mastná pokuta
Zdroj: TASR

Operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Nových Zámkoch prijal v stredu 25. marca o 22.15 hodine z čísla 112 oznámenie o vážnej dopravnej nehode. Oznámenie sa však nepotvrdilo. „Podľa prvotných informácií, ktoré sme dostali, sa nehoda mala stať medzi obcami Šaľa a Galanta. Následne bolo oznámené, že ku tragédii došlo pri obci Palárikovo, časť Čiky. Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky a záchranné zložky,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Miesto údajnej nehody hľadalo sedem hliadok

Sedem policajných hliadok, celkovo 16 policajtov, prehľadávalo dva okresy od Šale až po Dvory nad Žitavou. „Okrem policajtov boli v teréne aj hasiči a záchranári. Volajúci si zrejme neuvedomil, čo mohol svojím konaním spôsobiť,“ skonštatovala Bruchterová.

Našli mobil aj majiteľa

Policajti zistili užívateľa telefónneho čísla z ktorého bolo volané na číslo 112.*** „Následne 24 ročného muža zo Šurian k veci vypočuli. Ten na polícii uviedol, že telefón požičal jemu neznámej osobe. Policajti vykonávajú v predmetnej veci šetrenie a preverujú ďalšie osoby,“*** uvidela Bruchterová.

Operační dôstojníci niekoľkokrát denne prijímajú rôzne oznámenia. Niektoré z nich sa často nezakladajú na pravde. Napriek tomu polícia preverí každé oznámenie. V tomto prípade si volajúci zrejme neuvedomil, čo mohol svojim konaním spôsobiť. Okrem policajtov boli v teréne hasiči a záchranári.

Hrozí mu pekne mastná pokuta

Šetrením a preverovaním bolo zistené, že skutku sa dopustil 24-ročný Ivan zo Šurian. „Policajti skutok zadokumentovali ako priestupok na úseku integrovaného záchranného systému. Po vykonaní všetkých úkonov bude vec odstúpená na ďalšie šetrenie na príslušný Okresný úrad. Za tento priestupok hrozí pokuta do výšky 1 650 eur,“ uviedla policajná hovorkyňa Bruchterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM