Zlatica Gregorová Iné športy

Hráči petangu zo Šale budú mať turnaj: Oslávia ním okrúhle výročie

V našom meste vyvíjajú svoju činnosť presne 10 rokov. Pri tejto príležitosti sa rozhodli usporiadať jubilejnú súťaž dvojíc.

Ilustračný obrázok k článku Hráči petangu zo Šale budú mať turnaj: Oslávia ním okrúhle výročie
Zdroj: TASR

Klub priateľov petangu Svätopluk využíva športovisko na Kaskádach v Galante. Počas sezóny, ktorá zvyčajne trvá od apríla a končí sa septembrom, svoju šikovnosť ukazujú na rôznych súťažiach.

Skúsení aj laici

Nedávno to bol už VIII.ročník turnaja O tri Svätoplukove prúty, kde o prvenstvo bojovali petangové trojice. Turnajov sa môžu zúčastniť skúsení hráči i laici. V rukách pritom majú niekedy až osemstogramové železné gule. Aj napriek tomu, hra prináša radosť a oddych hráčom každej vekovej kategórie. Relaxujú takto tínedžeri aj dôchodcovia. Najčastejšie sa stretajú na ihriskách v prírode.

Oslávia 10.výročie

Desiate výročie založenia šalianskeho klubu oslávia v sobotu 11. novembra 2017 v Event hoteli Kaskády v Galante – Únovciach. Ako inak, opäť v spoločnosti obľúbeného športu. Na Petangový turnaj dvojíc, ktorý sa začne presne o 9.30 hod. sa môže prihlásiť až 66 tímov. Hrať sa bude systémom Švajčiar. Podľa informácií od predsedu klubu, Petra Šúryho, samotná prezentácia súťažiacich prebehne počas sobotného rána do 9.00 hod. Aktuálne je do jubilejného turnaja prihlásených 61 tímov. Dominujú Slováci, okrem nich však svoju účasť potvrdili petangoví hráči z Francúzska, Švajčiarska, Macedónie, Holandska i Maďarska.

Organizátori súťažiacich a pozvaných hostí plánujú pohostiť slávnostnou kapustnicou alebo gulášom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM