Zlatica Gregorová Samospráva

Hornej Kráľovej schválili dotácie: Dobudujú si zberný systém

V obci majú na pláne viacero aktivít. Okrem modernizácie miestneho kultúrneho domu, chcú dokončiť obecný odpad.

Ilustračný obrázok k článku Hornej Kráľovej schválili dotácie: Dobudujú si zberný systém
Zdroj: TASR

K tomu, aby plán dostal reálne kontúry, sú potrebné financie. V prípade vypracovania úspešného projektu, dopomôžu aj štátne príspevky. O tom, že obec podala žiadosť o poskytnutie Nenávratného finančného príspevku sa dozvedeli poslanci OZ v Hornej Kráľovej na svojom augustovom zasadnutí. Žiadosť adresovali Ministerstvu vnútra SR a dostali kladnú odpoveď.

Vylepšia zberný systém

„Projekt Dobudovanie systému zberu komunálneho odpadu v obci Horná Kráľová je súčasťou Operačného programu Ľudské zdroje – prioritne ide o Technickú vybavenosť v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít a je spolufinancovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja,“ informuje Centrálny register zákaziek.

„Obci Horná Kráľová bola Rozhodnutím schválená žiadosť s výškou nenávratného finančného príspevku 192 306,79 eur, pričom celkové oprávnené výdavky projektu sú schválené vo výške 202 428,20 eur. Následne bola podpísaná Zmluva o poskytnutí nenávratného finančného príspevku medzi obcou Horná Kráľová a Ministerstvom vnútra SR. Ďalším krokom obce je zabezpečenie verejného obstarávania,“ informuje uznesenie z rokovania OZ. Obec počíta s povinnou 5% spoluúčasťou, teda do projektu vloží aj svoju čiastku, v hodnote 10 121,41 eur.

Nakladač aj kontajnery

Predmetom projektu bude realizácia stojísk pre kontajnery, ako aj vybudovanie samotného zberného dvora. Obec do plánov zahrnula aj kúpu čelného nakladača a 4 kusov kontajnerov. Poslanci s predloženým návrhom súhlasili a teraz im už nič nebráni v ceste vyhlásiť Verejné obstarávanie a následne celý projekt aj uskutočniť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM