Samospráva

Horná v Šali sa prebúdza: Mesto odštartovalo prípravné práce k oprave ulice

Deravá ulica v Šali už nebude mátať obyvateľov ani vodičov. Prejazd ňou by mal byť komfortnejší.

Ilustračný obrázok k článku Horná v Šali sa prebúdza: Mesto odštartovalo prípravné práce k oprave ulice
Foto: Zlatica Gregorová

V priebehu víkendu mal byť na Hornej ulici odstránený asfaltový povrch, ktorý pre množstvo výtlkov už dlhšiu dobu robil problémy motoristom. Komplexná rekonštrukcia spojená s rozšírením cesty a vybudovaním nových parkovacích miest sa mala začať už skôr.

Zdržanie kvôli obyvateľom

Realizácia sa však časovo oneskorila aj kvôli námietkam a odvolaniu obyvateľov. Počas predchádzajúceho mesiaca však boli námietky stiahnuté a stavebné povolenie tak nadobudlo právoplatnosť. Na základe povolenia môže mesto pripraviť súťažné podklady pre verejné obstarávanie a hľadať dodávateľa, ktorý práce vykoná,“ uviedla Erika Kollerová z tamojšieho mestského úradu (MsÚ).

O dva mesiace

S rekonštrukciou sa podľa nej reálne začne približne o dva mesiace. Časť ulice je ale v dezolátnom stave. Mesto sa preto rozhodlo, že do komplexnej opravy cesty zabezpečí aspoň jej prejazdnosť. „Odstráni sa asfaltový povrch cesty, čím sa ukáže aj to, v akom stave je podklad pod cestou. Ak bude v dobrom stave, upravia sa vpuste, aby odtekala dažďová voda. Ak bude podklad zlý, pristúpime k nutnej oprave. Cieľom je, aby bola cesta prejazdná do času realizácie komplexnej opravy,“ vysvetlil Miroslav Poliček z referátu dopravy MsÚ v Šali.

Prvý krok

Odstránenie povrchu cesty bude prvým krokom pri jej rekonštrukcii. „Pre obyvateľov a motoristov, ktorí touto ulicou prechádzajú, to bude znamenať obmedzenia. Zábrany budú umiestnené od začiatku bytovky smerom z ulice SNP po križovatku ulíc Horná a Vajanského,“ dodala Kollerová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM