Zlatica Gregorová Rôzne

Historické vozidlá štartujú v Šali: V sobotu bude Ovál 2017

Milovníci veteránov sa môžu tešiť na plejádu výstavných kusov. Už trinásty ročník podujatia sa začne aj skončí v Šali.

Ilustračný obrázok k článku Historické vozidlá štartujú v Šali: V sobotu bude Ovál 2017
Foto: Zlatica Gregorová

Organizátormi podujatia sú Veteran Car Clubu Galanta, Oldtimer – Múzeum Sereď v spolupráci s Mestom Šaľa a Mestom Sereď. I preto bude Šaľa miestom štartu aj cieľa tohtoročného preteku.

Trinásty ročník so zmenou

V tomto roku si organizátori pripravili trasu cez blízke obce a mestá so zastávkami v Šali, Nitre a Seredi. Podujatia sa môžu zúčastniť majitelia áut, ktorých štvor alebo dvojkolesoví miláčikovia majú v technickom preukaze rok výroby maximálne 1970. Vozidlá vyštartujú na svoju spanilú jazdu v našom meste hneď ráno, aby sa tu večer opäť spoločne zišli. A prečo zmena názvu podujatia? Ako nám povedal riaditeľ súťaže, Roman Kováč, po rokoch sa žiadala zmena. Po Galantskom ovále teraz prichádza Ovál 2017. Odteraz podujatie bude niesť tento názov.

Trasa na tri etapy

„Medzi 10.00 až 11.00 sa začne prvá etapa, v ktorej si vodiči historických vozidiel prejdú trasu zo Šale, cez Trnovec nad Váhom, Cabaj – Čápor až do Nitry, čo je spolu 31 km. Koniec tejto etapy bude pri Poľnohospodárskom múzeu, kde si autá budete môcť pozrieť," informuje nás vedúci trate Rastislav Jurina. Od 14.00 hod. sa začne druhá etapa a trasa Nitra – Veľké Zálužie – Lehota – Pata – Šoporňa – Sereď s dĺžkou trasy 35 kilometrov. V Seredi na Námestí Slobody budú historické kusy vystavené pre Vás až do 16.00 hod.

Deväťdesiat kilometrov s vôňou histórie

Hovorí sa, „Do tretice všetko dobré!“. Organizátori si teda pripravili aj tretiu etapu so začiatkom o 16.00 hod. a trasou zo Serede, cez Váhovce, Kráľovú nad Váhom a späť do Šale. DO 17.00 hod. by vodiči a ich spolujazdci mali zvládnuť trasu 24 kilometrov. Ako sa vyjadrili organizátori pre náš portál, „na Námestí sv. Trojice by sa do 18.00 hod. malo uskutočniť slávnostné vyhodnotenie 13. ročníka Oválu 2017. Všetko záleží od toho, ako historické vozidlá budú postupne prichádzať.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM