Zlatica Gregorová Správy Samospráva

Hasičom v Trnovci postavia zbrojnicu: Prispeje na ňu aj obec

V prípade potreby z nej okamžite zasiahnu. Chcú ju vybudovať aj v neďalekom Trnovci nad Váhom.

Ilustračný obrázok k článku Hasičom v Trnovci postavia zbrojnicu: Prispeje na ňu aj obec
Zdroj: TASR

Poväčšinou v každej obci, či meste majú požiarnici, alebo ak chcete, hasiči, vytvorené zázemie. Miesto, kde majú všetko potrebné k svojej činnosti. V blízkej obci už podnikli prvé kroky, aby čo najskôr slúžila potrebám obyvateľov.

Rokovali o návrhu

Na septembrovom zasadnutím Obecného zastupiteľstva sa miestni poslanci zaoberali aj touto otázkou. Návrh „Rekonštrukcie a výstavby Hasičskej zbrojnice Trnovec nad Váhom“ prítomným predložil prednosta OcÚ Oliver Berecz.

„Bude sa jednať o rekonštrukciu starej budovy kotolne pri ZŠ + prístavba k budove s tým, že vnútro budovy sa cca zachová v takom rozsahu, ako je dnes a prístavba bude v rozsahu: šatne, sociálne priestory a garážová časť. Celý projekt sa projektuje v zmysle štandardov pre budovy hasičských zbrojníc,“ informoval prednosta Berecz o plánoch na rokovaní.

Na tri etapy

Tak, ako aj pri ostatných podobných výzvach i teraz obec počíta s povinnou päťpercentnou spoluúčasťou. Tá predstavuje sumu 1500 eur. Oprávnené výdavky pre výstavbu požiarnej stanice sú vo výše 30 000 eur. Podľa informácií z rokovania OZ, výstavba je rozdelená do troch častí. Po získaní financií by obec chcela najprv vybudovať prístupovú cestu k budúcej požiarnej stanici. V druhej časti sa chcú zaoberať výstavbou garáži a v poslednej etape by zrekonštruovali už stojaci objekt kotolne. Po schválení štúdie a súvisiacich náležitostí miestnymi poslancami, obec bude postupovať podľa ďalších naplánovaných krokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM