Peter Štrbo Futbal

Hájske úspešné v derby, Kráľová rozstrieľala súpera

Jesenná časť sa skončila pre celky II. a III.triedy. Derniéra nevyšla Žihárcu, ktorý v priamom súboji o prvé miesto nestačil na lídra z Nových Sadov. V okresnom derby Hájske zdolalo Selice. Kráľová n/V si v domácom zápase schuti zastrieľala a Neded s

[size=14]IV.li­ga[/size]

[size=14]Šahy – Horná Kráľová 4:1 (1:0) [/size] V stretnutí posledných dvoch tímov IV.ligy sa od úvodných minút nehral žiadny okulahodiaci futbal, oba celky bojovali najmä medzi šestnástkami a do 35.minúty zaujal len pokus domáceho záložníka, ktorý opečiatkoval žrď Lenického brány. Záverečná desaťminútovka však bola plná nervozity. Najskôr prišli hostia o Kotlára, ktorému rozhodca po konflikte s domácim Urblíkom udelil červenú kartu, no likvidačné zákroky na Frkalu a M.Gyárfása ostali nepotrestané. Stratu koncentrácie futbalistov Hornej Kráľovej potrestal v 41.minúte Drapka, ktorého pohyb obrana hostí nezachytila a strelou popri brankárovej nohy otvoril skóre stretnutia. V druhej časti náš zástupca pozorne bránil, no v 62.minúte zahral **Matajs pri útoku domácich rukou a nariadenú penaltu premenil Kuťka. Dvojgólové vedenie si Šahy dlho neudržali, už o tri minúty trafil **Új z priameho kopu rovno do šibenice a znížil na 2:1. Hostia v ďalších minútach ožili a snažili sa niečo urobiť z výsledkom, na kolená ich ale zrazila 74.minúta a úspešne zrealizovaný nájazd Bartala, ktorý podľa hostí prebral loptu v ofsajde. Šahy spečatili výsledok v 80.minúte, keď sa Dudáš pekne trafil z priameho kopu a hosťom už neostali potrebné sily na zvrat.

góly: 41.Drapka, 62.Kuťka (11 m), 74.Bartal, 80.Dudáš – 65.Új KFC Tibi: M.Lenický – P.Gyárfás, Kollár, Petrovský, Matajs – Frkala (46.Psota), M.Gyárfás (46.Lencsés), T.Kokeš, Új, Bleho (46.Odráška)- Kotlár

[size=14]Neded – Štúrovo 3:1 (1:1) [/size] Domáci Neded bol favoritom stretnutia, ale z vedúceho gólu sa v 28.minúte radovali hostia, keď Franta využil azda prvú gólovú šancu Štúrova. Hostí držal „nad vodou“ najmä výborný výkon brankára, na presnú hlavičku **Štrbaca v závere polčasu bol už však prikrátky. Po obrátke už nenechali domáci nič na náhodu a v 60.minúte už svetelná tabuľa ukazovala skóre 3:1. Gólovú bodku za stretnutím dal **Babicz.

//góly: 43.Štrbac, 49.Svitek, 60.Babicz – 28.Franta //

[size=14]V.li­ga[/size]

[size=14]Trstice – Tešedíkovo 3:0 (2:0)[/size] „Pered“ opustil po troch stretnutiach domáce hradby a diváci videli v Trsticiach od úvodných minút zaujímavý útočný futbal so šancami na oboch stranách. Prvý gól však padol až v 41.minúte, domácich poslal do vedenia Ivicze. Rovnaký hráč stihol pridať do polčasu ešte jeden gól a Tešedíkovo si tak na cestu do kabín pribalilo dva inkasované góly. Druhý polčas už kvalitatívne zaostával za prvým, domáce publikum rozjasal až exligista Andódi, ktorý v 69.minúte strelil už svoj desiaty gól jesene. Viac gólov už diváci nevideli a Tešedíkovo sa vracalo z Trstíc bez bodov i bez streleného gólu.

góly: 41. a 45. Ivicze, 69.Andódi

[size=14]**Vlčany – Ohrady 0:4 (0:2) **[/size] Predposledný celok súťaže hostil tretie Ohrady a aj napriek úvodnej aktivite nášho zástupcu sa do vedenia dostali hostia, keď sa v 9.minúte presadil Fekete. Vedúci gól naštartoval Ohrady k zlepšenému výkonu, dobre kombinovali a po polhodine hry bol ich náskok už dvojgólový. „Bezzubí“ domáci si v ďalšom priebehu už veľa príležitostí nevytvorili, naopak Ohrady pridali v druhom dejstve ďalšie dva góly a bolo z toho pohodlné víťazstvo favorita.

góly: 9.Fekete, 29.Suchý, 50.Egri, 72. Jávorka

[size=14]**Kráľová n/V – Okoč-Sokolec 7:1 (3:0) **[/size] Domáci od úvodných minút dokazovali, že herná kvalita je jednoznačne na ich strane a proti poslednému tímu V.ligy si v prvej časti vytvorili pohodlný trojgólový náskok. Po prestávke však hostia zabojovali a v 72.minúte prišiel kontaktný gól Rybára, ktorý znižoval na 3:1. Záverečná desaťminútovka však bola už opäť v réžii domácich a ich gólostroj sa v tomto úseku hry zastavil až na čísle sedem.

góly: 12.Nagy, 28. a 39.Lacko, 80. a 84.Hadža, 86.Gubov, 89.Núdzny – 72.Rybár

[size=14]Močenok – Lehnice 0:1 (0:0) **[/size] V ťaháku kola hostil „náš“ Močenok druhý tím doterajšieho priebehu Lehnice a v stretnutí sa bolo na čo pozerať. V prvom polčase mali domáci niekoľko dobrých príležitostí na strelenie vedúceho gólu, hosťom raz pomohla aj konštrukcia brány. V druhom polčase mal Močenok opäť blízko k otváraciemu gólu, keď však ani raz nedokázali domáci futbalisti dopraviť loptu do siete, šťastena sa priklonila na stranu Lehníc a **Burda v nadstavenom čase rozhodol o najtesnejšej výhre hostí.

góly: 90.+ Burda

[size=14]II.tri­eda[/size]

[size=14]Rumanová – Trnovec n/V 3:2 (1:2)[/size] Trnovec pricestoval do Rumanovej pre tresty, zranenia a pracovné povinnosti s okliešteným kádrom (len 12 hráčov), no aj napriek tomu sa už v 8.minúte ujal vedenia, keď Klincko po rohu a následnej skrumáži prestrelil zo šestnástky hradbu tiel. Domáci boli v poli síce lepší, no Trnovec vyrážal do veľmi nebezpečných protiútokov. V 17.minúte sa útočník domácich Bábik preštrikoval cez trojicu obrancov a strelou po zemi vyrovnal na 1:1. Rumanová si vytvorila veľký tlak, no neustále stroskotávala na vynikajúcom Túrocim, ktorý miestami privádzal domácich do zúfalstva. V 32.minúte nášmu zástupcovi vyšiel brejk, domácim chyboval brankár a Kukla strieľal do opustenej brány, obranca Rumanovej však rukou vyrazil loptu z brány, za čo rozhodca správne nariadil pokutový kop, no na prekvapenie všetkých „volejbalista“ domácich videl len žltú kartu. Loptu si na biely bod postavil kapitán Olvecký a penaltu s prehľadom premenil. S jednogólovým náskok odchádzali hostia aj do šatní. V druhom polčase to bol opäť súboj domácich útočníkov so skvelým Túrocim v bráne Trnovca n/V. Hostia ohrozovali bránu Rumanovej len sporadicky a popritom s nimi rozohral arbiter hotový „kartový mariáš“, keď až šiesti hráči hostí videli žltú kartu. V 70.minúte sa futbalisti Rumanovej už dočkali, keď strelec prvého gólu presne našiel Vargu a ten po krásnom voleji z ťažkého uhla vyrovnal na 2:2. O päť minút vyšiel domácim rýchly protiútok a na konci peknej akcie bol kanonier domácich Bábik. Zverenci trénera Vrbu ohrozili domácich až v závere stretnutia a pri troche šťastia nemuseli odchádzať z Rumanovej naprázdno, takto z toho bola len tesná prehra 2:3.

góly: 17. a 75. Bábik,70. Var­ga – 8. Klincko, 32. Olvecký (11 m) Trnovec n/V: Túroci – Novák, Olvecký (K), Vričan, Kántor – Legner, Székházi, Klincko, Tomek – Kukla, Bartuš. Na striedačke Gál.

[size=14]Hájske – Selice 3:0 (0:0)[/size] Selice hrali po týždni ďalšie regionálne derby, tentoraz na pôde Hájskeho. V „Kepeždi“ si ešte do polčasu držali nádej na úspešný výsledok v zápase, no potom prišla smršť v podaní domáceho tímu, keď sa v priebehu úvodných desiatich minút druhého polčasu postupne presadili Jankulár, Chudáčik a Juríček. Selice v ďalších minútach už stretnutie nezdramatizovali a Hájske tak zaznamenalo jasné víťazstvo a zimovať bude na peknom piatom mieste. Futbalisti Selíc figurujú po jeseni na výbornej tretej priečke.

góly: Jankulár, Chudáčik, Juríček

[size=14]Diakovce – Svätoplukovo 1:1 (1:0)[/size] Náš zástupca odohral posledné stretnutie jesene v „exile“. Z dôvodu nútených opráv na domácom ihrisku privítal Svätoplukovo v Kráľovej nad Váhom. Prvý polčas sa vyvíjal už tradične v prospech domácich, ktorí sa ujali vedenia v 16.minúte po góle Benkőa. V druhej časti im nepomohlo vylúčenie Očovského po hodine hry. Hostia vyrovnali doslova v hodine dvanástej, ak nie aj neskôr, keď sa v nadstavenom čase presadil Krajčír. Nováčik z Diakoviec rozhodne nepatril v jesennej časti medzi „fackovacých“ panákov a ukončil ju na peknom šiestom mieste.

góly: 16. Benkő – 90. + Krajčír

[size=14]III.tri­eda[/size]

[size=14]**Nové Sady – Žihárec 3:2 (1:0) **[/size] V „šesťbodovom“ zápase medzi prvým a druhým tímom III.triedy sa zrodilo víťazstvo domácich Nových Sadov, ktoré tak v poslednom jesennom zápase odskočil Žihárcu na rozdiel piatich bodov a pripravili mu prvú prehru v sezóne, pod ktorú sa podpísal najmä dvojgólový Kopčan.

góly: Kopčan 2, Molnár (11 m) – Prístavok, Kalmár

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM