Zlatica Gregorová Kultúra

Hájske oslavuje: Začnú sa folklórne slávnosti

Koncom augusta prichádza v Hájskom príležitosť pre milovníkov ľudovej zábavy. Bude spev aj tanec, dokonca aj guláš.

Ilustračný obrázok k článku Hájske oslavuje: Začnú sa folklórne slávnosti
Foto: Zlatica Gregorová

Obec Hájske a Foklórny súbor Kepeždanka organizujú Dni obce a VIII. ročník Kepeždských folklórnych slávností. Podujatie sa začne v piatok 25. augusta a potrvá do soboty 26. augusta 2017.

Počas dvoch dní vystúpia viacerí speváci a tanečníci z ľudových súborov a nebude chýbať ani zábava s dídžejom a predstavenia malých Hájčanov so svojím programom. Naprázdno neobídu ani prázdne brušká. Hlavné menu bude tvoriť guláš. Pred kultúrnym domom bude aj detský kútik, na vyšantenie tých najmenších.

Spev, tanec aj muzikál

Začiatok dvojdňového podujatia stanovili organizátori na piatkové popoludnie. Otvoria ho Hájsgirls so svojím vystúpením o pol siedmej podvečer. Po niekoľkých minútach sa už predstavia miestni talentovaní žiaci. Desať minút pred siedmou si budete môcť pozrieť muzikál Neberte nám princeznú. Po skončení dvadsať minútových ukážok svoje umenie v športovom aerobicu predvedie Saška Jančová. Dvadsať minút po siedmej večer sa už začne Minidisco s Mickeym. Dospelákom v tento večer zahrá a zaspieva aj skupina Projekt BPV a krv v žilách rozprúdi dídžej Samuel Sick.

Slávnosti zakončí Čibuk

Druhý slávnostný deň sa podľa informácií od organizátorov začne už skôr, a to o 16.00 hod. Tentoraz v tónoch miestnych folkloristov – FS Kepeždanka. Neskôr ich vystriedajú speváci z Hájčanky a trio, podľa organizátorov, doplní o 16.40 hod. Krojovanka. Sedemnásta hodina bude plná očakávaní. Hodnotiť sa totiž budú guláše, ktoré súťažiaci v tento deň pripravia. Do taktu im zahrajú a zaspievajú speváci zo susednej obce – Močenka. Dvadsať minút pred šiestou podvečer spestria vystúpením členovia Detského súboru Hájčatá, DrienkaMalí gajdoši. Dvadsať minút po šiestej večer si budete môcť vypočuť spevákov zo zoskupenia Lúč. Vystrieda ich ďalší súbor Jaročan a folklóru bude patriť aj predposledné vystúpenie Kepeždanky. Bodku za podujatím dá skupina Čibuk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM