Zlatica Gregorová Samospráva

Hájčanom zmodernizujú kultúrny dom: Hľadajú dodávateľa prác

V obci neďaleko Šale majú veľa plánov. Svoje budovy chcú zmodernizovať v prospech obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Hájčanom zmodernizujú kultúrny dom: Hľadajú dodávateľa prác
Foto: Zlatica Gregorová

V Hájskom robia všetko pre to, aby verejné objekty vyhovovali súčasným moderným trendom, ale najmä technickým požiadavkám. Prednedávnom tam začali administratívne úkony k stavebným úpravám obecného úradu aj materskej školy. Tie sídlia v jednom objekte a prejdú renováciou. Dodávateľom prác je prievidzská firma. Aktuálne sa pozornosť v dedine obracia aj na miestny kultúrny dom.

Vylepšia akustiku

Projekt Zníženie energetickej náročnosti budovy Kultúrneho domu v obci Hájske nedávno zverejnil Úrad pre Verejné obstarávanie. Rekonštrukciu bude miestny obecný úrad financovať z prostriedkov Európskej únie, zo štátneho aj vlastného rozpočtu. Ako uvádzajú detaily zákazky, počíta sa v ňom so zateplením obvodového plášťa i strechy, zmeny sa dotknú aj okenných a dverových výplní a kvôli novej akustike sa počíta aj s vytvorením nového podhľadu kvôli lepšej akustike.

Kultúrny dom v Hájskom nielen dôkladne zateplia, ale aj technicky zrenovujú. Ako Úrad pre Verejné obstarávanie informuje, „predmetom zákazky je aj zriadenie kotolne s odvádzaním spalín dvojplášťovou rúrou nad strešný plášť, zároveň sa privádza vzduch do miestnosti kotolne, zriadenie nového rozvodu vykurovania s vykurovacími telesami, úprava plynoinštalácie pre napojenie nového kotla a demontáž lokálnych vykurovacích telies, výmena odvetrávacích ventilátorov v kuchyni."

Vyše dvesto tisíc

Suma, vyčlenená na túto zákazku je 230 036,19 eur bez DPH. Záujemcovia môžu svoje ponuky adresovať bratislavskej spoločnosti na Seneckej ceste 2, ktorá pre obec Verejnú zákazku realizuje. A to najneskôr do 15. mája 2018 do 11.00 hod. O desať dní neskôr, 25. mája 2018 sa záujemcovia dozvedia, kto prišiel s najprijateľnejšou ponukou a teda bude stavebné práce mať pod palcom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM