Zlatica Gregorová Kultúra

Hájčania sa opäť potešia tradičným podujatím: Vianočnú dedinku otvoria čoskoro

V tejto obci sa s príchodom Vianoc púšťajú do organizácie milej akcie. Sedemdňový maratón zábavy aj športu ponúkne vždy niečo jedinečné.

Ilustračný obrázok k článku Hájčania sa opäť potešia tradičným podujatím: Vianočnú dedinku otvoria čoskoro
Foto: Zlatica Gregorová

Burzovaním, spevom, tancom aj koledami obec ponúka svojim občanom vždy niečo netradičné. Každý týždeň bude špecifický aspoň jedným zaujímavým podujatím.

Všetko sa začne 2. decembra 2017. V tento deň sa uskutoční Stolno – tenisový turnaj. Od 15.00 hod. odštartujú zápasy malých aj veľkých. Podľa informácií od organizátorky, Janky Balážovej z Kultúrneho strediska v Hájskom, bude program pokračovať opäť 9. decembra 2017. O 17.00 hod. do priestorov miestneho kulturáku zavíta Rozprávkový Mikuláš. Prítomné deti odmení sladkými balíčkami a spoločne rozsvietia obecný stromček.

Tradičné trhy

I v tejto obci budú mať svoje Vianočné trhy. Začnú sa 16. decembra 2017 o 15.00 hod. v miestnom kultúrnom dome. Nakúpiť si tu budete môcť vianočné dekorácie, domáce výrobky, ozdoby, trubičky a všeličo iné. Atmosféru vám spríjemnia deti MŠ, ZŠ a ZUŠ ako aj členovia folklórnych súborov.

17. decembra 2017 sa bude konať špeciálna vianočná burza. Ak zavítate do kultúrneho domu okolo 14.00 hod., budete tu môcť obdivovať aj nakúpiť vianočné dekorácie, stromčeky a dokonca aj obľúbené vianočné ruže. V druhý sviatok vianočný, na Štefana sa od 14.00 hod začne Koledovanie Dobrá novina. Ako uviedla Janka Balážová, bude to celoslovenské podujatie, počas ktorého zaželajú občanom svojej obce všetko dobré. Výťažok zo zbierky putuje na pomoc rozvojovým krajinám. V podvečer o 20.00 hod. sa budete môcť vytancovať na Štefanskej zábave.

Posledným kultúrnym programom v rámci Vianočnej dedinky 2017 bude oslava Silvestra 31. decembra 2017. Spolu s rodinou, či priateľmi sa budete môcť veselo preniesť do roku 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM