Zlatica Gregorová Hádzaná

Hádzanárky zvíťazili v Porube: Zabezpečili si postup v tabuľke

Cez víkend sa šalianskym hádzanárom i hádzanárkam dobre darilo. Za mužmi nezaostali ani naše hádzanárky.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárky zvíťazili v Porube: Zabezpečili si postup v tabuľke
Zdroj: TASR

Cez víkend sa šalianskym hádzanárom i hádzanárkam dobre darilo. Muži si vybojovali postup do štvrťfinále, no nezaostali za nimi ani naše hádzanárky. Tie si po dueli si hráčkami Poruby priviezli cenné body a s ním postup v ligovej tabuľke.

Sokol Poruba – HK Slovan Duslo Šaľa 20:21 (10:11)

O tom, že išlo o naozaj zaujímavý zápas, svedčí i priebeh hry, o ktorom informuje klubový web: „Hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa sa postarali v poradí už o siedmu prehru Poruby v prebiehajúcej sezóne WHIL  (Women´s Handball International League), keď o tesnej výhre sekundu pred koncom rozhodla Lívia Klučková, ktorá bola so šiestimi presnými zásahmi aj najlepšou strelkyňou zápasu. Predzápasové predsavzatia domácich tak posunula len do roviny zbožných želaní a do bodky potvrdila prognózy oboch trénerov… Domáce hráčky sa síce dostali do vedenia 8:5, ale potom hostky zlepšili svoju defenzívu, prišiel následný herný výpadok sokoliek, ktorý bojovo naladené chemičky využili vo svoj prospech a vývoj prvého polčasu otočili štyrmi gólmi."

Rozhodujúci gól

V druhom polčase Šalianske hráčky hrali rozhárane, súperky sa dostali do dvojgólového vedenia. Naše hráčky sa ale včas spamätali a viedli 20:18. Hráčky Poruby síce vyrovnali na 20:20, ale zásluhou Klučkovej, ktorej sa podarilo streliť rozhodujúci gól v poslednej sekunde, Šaľanky nakoniec zvíťazili a sú na 3. mieste.

Najviac gólov dali: Klučková 6, Bahylová 4, Bujnochová 3, Kőnigová Pócsiková a Tulipánová po 2 góly

Rozhodovali: Bubeníček, Bečička

Bilancia vylúčení: 0:2, 7 m

Pokutové hody: 2/2 – 0/0

Zápas sledovalo 297 divákov.

Najbližšie stretnutie odohrajú dievčatá z HK Slovan Duslo Šaľa v sobotu 4. 3. 2017 o 18.00 hod. s DHK Baník Most na domácej palubovke.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM