Zlatica Gregorová Hádzaná

Hádzanárky zo Šale vybojovali víťazstvo: Pokorili Trenčín

Hádzanárky zo Šale privítali súperky z HK AS Trenčín. V šalianskej mestskej športovej hale ich prišlo povzbudzovať 550 divákov.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárky zo Šale vybojovali víťazstvo: Pokorili Trenčín
Zdroj: TASR

Šalianske hádzanárky zvíťazili a sú na 4. mieste v tabuľke. Na začiatku zápasu sa strelecky presadili Trenčianky, avšak šalianske hráčky sa dostali do bojovnej nálady a po neskoršom vyrovnaní a streleckej prevahe s veľkým náskokom zvíťazili.

„Hostky začali nebojácne a už v úvode išli do vedenia po premenenej sedmičke Kostelnej. Vzápätí podobnú príležitosť nevyužila vďaka brankárke Hanzalíkovej najlepšia strelkyňa domácich Klučková. Trenčín trestal gólom Ušiakovej a až do šiestej minúty viedol 0:2. Streleckú mizériu domácich, ktorí dali vyniknúť hosťujúcej brankárke pretrhla až presnou strelou reprezentantka Bujnochová a následne Klučková z rýchlej kontry vyrovnala stav duelu na 2:2," o priebehu zápasu informuje klubový web.

V 20. minúte viedlo domáce družstvo 8:4.

HK Slovan Duslo Šaľa - HK AS Trenčín 30:21 (12:5)

Našim hádzanárkam sa darilo i vďaka Tulipánovej, Perczeovej a Pócsikovej. Spomedzi hostiek dominovali Rajnohová a Ušiaková.

„Po obrátke sa strelecky prebudili obe  družstvá aj vďaka tomu, že na jednej strane hostkám pomaly, ale isto ubúdali fyzické sily, na druhej strane hrala Šaľa v obrane dosť benevolentne (poznámka: chýbala v nej Trochtová), čo najlepšia strelkyňa Trenčína Rajnohová spolu s Ušiakovou (poznámka: zaznamenala po obrátke toľko gólov, čo do polčasu celé družstvo Trenčína), ktoré sa najčastejšie zapisovali do streleckej listiny dokázali využiť a trestať. V domácom kolektíve im dobre kontrovala najmä strelecky disponovaná Tulipánová, ktorej dobre sekundovali Perczeová s Pócsikovou a tak Duslo viac krát viedlo rozdielom 10 gólov (21:11, 23:13, 27:17)…,“ informuje klub na svojom webe.

Najviac gólov: Tulipánová 6/4, Póscíková, Perczeová, Bujnochová po 4 – Jašková 5/3, Rajnohová 5/1

Rozhodovali: Balogh, Novák

Bilancia vylúčení: 1:2, 7 m

Pokutové hody: 5/4 – 6/5

Zápas sledovalo: 550 divákov 

Najbližšie stretnutie odohrajú dievčatá s HK Slávia Partizánske, na hosťovskej pôde, v sobotu 11. 2. 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM