Rastislav Búgel Hádzaná

Hádzanárky sa môžu prebojovať na Majstrovstvá Európy: Zápas s Francúzskom si pozrieme v Šali

Hádzanárky Slovenska sú blízko k postupu na majstrovstvá Európy 2014. Od účasti na kontinentálnom šampionáte v Chorvátsku a Maďarsku ich delí už len posledný krok.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárky sa môžu prebojovať na Majstrovstvá Európy: Zápas s Francúzskom si pozrieme v Šali
Zdroj: Dnes24.sk

A ten býva najťažší, obzvlášť, keď ho musia spraviť v súbojoch s najsilnejšími kvalifikačnými súpermi. Najskôr v stredu 11. júna nastúpia v Šali proti francúzskym líderkám 2. skupiny, ktoré ešte nezaváhali a od soboty sú už istými postupujúcimi. Slovenky uzavrú vystúpenie v kvalifikácii v nedeľu 15. júna v Reykjavíku proti Islanďankám, najväčším konkurentkám v boji o miestenku na šampionát.

„Som rád, že sme už tak blízko, ale uvedomujem si, že to bude ešte nesmierne náročné. Už teraz chcem pozvať fanúšikov, aby nás prišli do Šale povzbudiť. Verím, že v závere kvalifikácie budeme môcť nastúpiť v plnej sile a ísť do zápasov s maximálnym odhodlaním zabojovať o postup,“ poznamenal tréner Dušan Poloz.

Náš osud máme vo vlastných rukách. „Teším sa na záver kvalifikácie. Keď s Francúzkami získame aspoň bod, tak postup je istý. Potrebujeme, aby prišlo do Šale čo najviac fanúšikov a podporili nás,“ poznamenala hráčka a zároveň kapitánka Šale Lucia Súkenníková.

Ak by sa to zverenkám Dušana Polozapodarilo, ukončili by 19-ročné čakanie ženskej reprezentácie SR na účasť na vrcholnom turnaji a zároveň by to bol len druhý štart na ME po premiére v roku 1994, keď v Nemecku obsadila posledné 12. miesto.

Slovenky majú po 4. kole v tabuľke 2. skupiny 6 bodov a zároveň vzhľadom na štvorbodový náskok pred Islanďankami osud vo vlastných rukách. V zostávajúcich dvoch dueloch potrebujú na definitívu jeden bod. Ak by ho získali už proti Francúzkam, na záverečný súboj na Island by mohli cestovať už ako účastníčky ME. „Island viedol vo Francúzsku po prvom polčase o tri góly, takže aj Francúzky sa dajú zdolať. Ich nasadenie by nemuselo byť stopercentné, ale aj tak to bude ťažké,“ tvrdí Poloz.

Dôležitý kvalifikačný zápas s Francúzskom sa uskutoční 11.júna v Mestskej športovej hale v Šali. Nenechajte si ujsť jedinečnú možnosť vidieť na vlastné oči jedno z najlepších ženských hádzanárskych družstiev na svete a staňte sa ďalším platným hráčom Slovenskej reprezentácie. Slovenské hádzanárky sa po 20 rokoch môžu opäť prebojovať na ME.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM