Peter Sýkora Hádzaná

Hádzanárky Dusla medzinárodne o Pohár generálneho riaditeľa

Mestská športová hala v Šali privíta počas víkendu hádzanárky troch štátov v súbojoch 15. ročníka turnaja o Pohár generálneho riaditeľa Dusla a.s.

Prvou vážnejšou skúškou novo tvoriaceho sa hádzanárskeho družstva Slovana Duslo Šaľa bude ostrý štart pred domácim obecenstvom, keď ich súpermi na 15. ročníku medzinárodného turnaja budú maďarské prvoligové družstvá Györ a Veszprém, ako aj vicemajster Česka Slokov Veselí n/M. **Program 15. ročníka turnaja o „Pohár generálneho riaditeľa Dusla a.s.: Sobota 21. 8. 2010: o 9. 30 hod. Šaľa – Györ; o 11.15 hod. Veszprém – Veselí ; o 17. 00 hod. Györ – Veselí n/M; o 18. 45 hod. Šaľa – Veszprém.

Nedeľa 22. 8. 2010: Veszprém – Györ; o 11.15 hod. Šaľa – Veselí n/M. ** Pre zverenkyne nového šalianskeho kormidelníka Michala Lukačína, ktorý predtým pôsobil v Michalovciach, Veselí n/M a nemeckom Triere to bude ostrá skúška ohňom, pred štartom v novom ročníku medzinárodnej hádzanárskej WHIL – ky, nakoľko v hráčskom kádri prišlo k viacerým zmenám. Z hráčskeho kolektívu odišlo niekoľko opôr: Tóthová, Popluhárová (prestúpili), Némethová (ukončila aktívnu činnosť),..... a novými tvárami sú: Vidiečanová (Bánovce n/B), Piskayová, Zemáneková a Weibelová (všetky Michalovce). Na otázku redaktora Športu: „ Dokáže súčasná Šaľa obstáť v konfrontácii s družstvami, ktoré sú vystužené skúsenými harcovníčkami ?“, tréner M. Lukačín odpovedal: „ Verím, že áno. Snažíme sa všetko robiť pre to, aby boli dievčatá na ťažké zápasy pripravené. Aj keby sa im to hneď nedarilo, časom získajú potrebné skúsenosti.“ Šalianskym hádzanárkam želá športová verejnosť v regióne dobré vystúpenie na medzinárodnom turnaji a úspešné pôsobenie v medzinárodnej hádzanárskej súťaži žien.
Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM