Zlatica Gregorová Hádzaná

Hádzanári boli pri streleckej chuti: Poradili si s Považskobystričanmi

Počas uplynulého víkendu sa v šalianskej Mestskej športovej hale hralo semifinále Hádzanárskej extraligy medzi HKM Šaľa a MŠK Považská Bystrica

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári boli pri streleckej chuti: Poradili si s Považskobystričanmi
Zdroj: TASR

Šťastena stála i na strane súperov, avšak priebeh zápasu mali v rukách najmä domáci hráči. Úspešný vstup do hry na strane Šaľanov predznamenal dobrý koniec.

„Šaľania okamžite kontrovali Janíčkom z krídla a P. Krokom sa dostali aj do vedenia 2:1. Najlepší strelec hostí Chudoba (poznámka: strelil z hry osem gólov) síce vyrovnal na 2:2, ale rýchly P. Krok pridal ďalšie dva góly do siete výborného brankára hostí Motlíka a ukľudnil domáci kolektív. Hostia, ktorí podali ako tradične v Šali veľmi dobrý výkon sa neuspokojili s vedením domácich, snažili sa o vyrovnanie častou streľbou, ale výborný Žernovič v bránke HKM bol proti. Zahanbiť sa nedal ani jeho náprotivok Motlík, ktorý zneškodnením sedmičky Melnyka v 14. minúte za stavu 6:4 zabránil zvýšeniu náskoku domácich o tri góly. Domácim sa to podarilo až v 19. minúte, keď najskôr Szapu z trháku a po ňom Polakovič delovkou zvýšili vedenie HKM na štyri góly (9:5)," informuje klubový web.

Počas ďalších minút domáci zvýšili stav zápasu na 24:18. Záverečné minúty i napriek snahe hostí nepriniesli výraznú zmenu a šalianski hádzanári si na svoje konto pripísali ďalšie víťazstvo.

HKM Šaľa – MŠK Považská Bystrica 30:27 (13:11)

Najviac gólov dali: Polakovič 6/1, P. Krok 5, Michniewicz 4/1 – Chudoba 8/3, Macháč 8, Vallo 4/1

Rozhodovali: M. Sivák, Oťapka,

Bilancia vylúčení: 6:5, 7 m

Pokutové hody: 5/3 – 4/

Zápas sledovalo 800 divákov

Najbližší zápas sa bude konať 26. apríla 2017 o 18.00 hod. v Považskej Bystrici a 29. apríla 2017 sa o 15.00 hod. uskutoční odvetný zápas v Šali.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM