Peter Štrbo Krimi

Galanta: Recidivista opäť v cele

Prečinu porušovania domovej slobody a krádeže sa mal dopustiť 2. februára o druhej hodine nad ránom v obci Tomášikovo v okrese Galanta viackrát súdne trestaný muž.

(TASR) – Preliezol 180 cm vysoký plot rodinného domu a z neuzamknutej garáže odcudzil elektrickú uhlovú brúsku a kotúčovú pílu. Informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.
„Páchateľ opustil dvor cez bránu, ktorú si zvnútra odistil. S ukradnutými vecami odišiel do Galanty, kde ich predal a utŕžené peniaze minul na jedlo a pre vlastnú potrebu,“ objasnila Kredatusová s tým, že majiteľovi spôsobil, podľa odborného vyjadrenia, škodu minimálne 935 eur.
Podľa hovorkyne polícia 30-ročného muža z Galanty zadržala, umiestnila do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie a obvinila ho aj z krádeže šperkov, ktoré ukradol svojej matke. „Vykradol aj štyri autobusy v meste Sereď. Na dverách dopravných prostriedkov rozbil sklo, vlámal sa dnu a odcudzil z pokladne drobné mince,“ objasnila hovorkyňa.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM