Peter Štrbo Futbal

Futbalistky do odvety s jednogólovým mankom

Naše futbalistky odohrali v utorok prvý zápas semifinále Slovenského pohára so Slovanom Bratislava. Najväčšie rivalky Šale v boji o titul zvíťazili na našom ihrisku najtesnejším rozdielom. Odveta u súpera bude náročná, všetko je však stále otvorené.

V úvodných minútach zápasu mali viac z hry hráčky Slovana Bratislava. Už v 3. minúte nastal „závar“ pred našou bránou, El-Dahaibiová však strelu na dva krát kryla. Bratislavčanky boli naďalej aktívnejšie, nestíhali sme k nim včas dostupovať a odmenou im bol otvárací gól v 14. minúte zápasu, keď sa po centri z pravého krídla lopta odrazila na kraj šestnástky ku Škorvánkovej, ktorá umiestnila svoju strelu presne k ľavej žrdi – 0:1 pre Bratislavu. Tlak Slovana pokračoval, v 16. minúte Cerovská obišla dve naše futbalistky, prudko vystrelila, brankárka však jej pokus kryla. O šesť minút neskôr Bratislavčanky opäť pohrozili, keď na prudký center z ľavej strany najlepšie zareagovala v pokutovom území Škorvánková a nebezpečne hlavičkovala do priestoru brány, trafila však len pozornú El-Dahaibiovú. Silný protivietor našim hráčkam v prvom polčase vôbec neuľahčoval hru. V 30. minúte to boli opäť hráčky Slovana, ktoré nebezpečne zaútočili. Cerovská strelou z uhla prekvapila našu obranu, El-Dahaibiová však stála opäť na správnom mieste a nebezpečnú strelu vyrazila. V závere polčasu sa do koncovky dostali aj naše hráčky. Najskôr z priameho kopu Kolenová mierila presne do náručia brankárky. Už o minútu neskôr sme zahrávali spred šestnástky ďalší priamy kop a ten už bol nebezpečnejší, lopta sa odrážala v pokutovom území a takmer sme vyrovnali. Tesne pred polčasom videla Haršányová žltú kartu po tvrdom zákroku na futbalistku roka Kolenovú. Do šatní sme tak odchádzali za stavu 0:1.

Druhý polčas sme začali oveľa aktívnejšie. **Rýchla Poláková **potiahla loptu po pravom krídle, poslala do šestnástky prudký prízemný center, ktorý smeroval k Šarabokovej, ktorá však nedokázala k lopte včas pristúpiť. Aj ďalšie momenty patrili našim hráčkam, Kolenová poslala krásnu dlhú prihrávku do priestoru, kde si nabehla veľmi aktívna Poláková, obišla aj poslednú protihráčku, brankárka Korenčiová však včas vybehla a zabránila strele. V 55. minúte sme mali azda najväčšiu príležitosť v zápase, keď Kolenová ďalekonosnou bombou z 25 metrov trafila žrď, lopta sa ešte odrazila k Šarabokovej, ktorej však dorážka nevyšla a jej pokus letel vysoko nad bránu Slovana. Nasledovala hluchá 15-minútovka, počas ktorej si ani jedno z družstiev nevytvorilo vážnejšiu príležitosť. Zmenila to až 72. minúta, keď Kolenová pred bratislavskou šestnástkou odobrala loptu súperke, prudko vystrelila, no mierila len do náručia brankárky. O štyri minúty si dobre prebrala loptu Šaraboková, na polovici ihriska už obchádzala protihráčku a mohla ísť sama na bránu, Mravíková ju však nevyberavo faulovala a za tento zákrok inkasovala žltú kartu. V druhom polčase sme si vytvoril viac príležitostí ako súperky no v samom závere sme mohli inkasovať ďalší gól, keď hráčka Slovana z uhla prehodila El-Dahaibiovú a lopta tesne minula zadnú žrď. Bratislavčanky tak pôjdu do odvety s jednogólovým náskokom.

FK Slovan Duslo Šaľa – ŠK Slovan Bratislava 0 : 1 (0:1)

gól: 14.min – Škorvánková ŽK: Mravíková, Haršányová (obe Slovan)

Šaľa: El-Dahaibiová – Moskáľová (59. min Palovčíková),Pa­licová, Vojteková, Košíková, Rybárová, Katonová (53. min Dikanová), Korytárová, Šaraboková – Kolenová, Poláková náhradníčky: Gabriela kubíková, Radka Babincová, Boglárka Rašková, Dominika Dikanová, Romana Palovčíková, Darina Mrvová Slovan: Korenčiová – Mravíková, Hudecová, Hollá, Škorvánková, Fecková, Haršányová, Vargovčíková (90. min Jančovičová) , Klechová, Cerovská (75. min Fatulová), Pračková ** tréner Milan Mrllák:** //„Vedeli sme s akým kvalitným kádrom Slovan disponuje, ich káder je základom slovenskej reprezentácie. No i napriek tomu sme sa na zápas pripravovali zodpovedne. Samozrejme, že sme chceli tento zápas vyhrať a utvoriť si solídnu pozíciu pred odvetou. Žiaľ moje hráčky boli zo začiatku zbytočne nervózne, prehrávali osobné súboje a nezachytávali pohyb hráčok bez lopty v strednom pásme. V druhom polčase sa však z našej strany zlepšil pohyb, čoho výsledkom bolo vypracovanie si šancí, ktoré sa musia premieňať. I napriek prehre som s prístupom a bojovnosťou nadmieru spokojný. Hrá sa ešte odveta, zbrane neskladáme. Je nutné podotknúť, že vekovo patríme medzi najmladšie družstvá, zákonite nám chýbajú medzinárodné skúsenosti, čo naopak využíva Slovan, ktorý má tých skúseností z medzinárodných reprezentačných duelov na rozdávanie.“ //

FutbalistkySP
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM