Peter Štrbo Futbal

Futbalistky Diakoviec vyhrali medzinárodný turnaj

Regionálny zástupca v druhej ženskej futbalovej lige Diakovce potvrdili víťazstvom na medzinárodnom turnaji v Soproni dobrú pripravenosť na majstrovskú súťaž. v konkurencii družstiev z troch štátov.

Futbalistky TJ Termál Diakovce štartovali v rámci generálky na úvodné kolo majstrovskej súťaže na medzinárodnom halovom futbalovom turnaji v maďarskom Soproni „MISSZIÓ CUPE“. V konkurencii troch maďarských družstiev (Fortuna Budapešť, SFAC Sopron, Fortuna Komárom), rakúskeho CF Janecka a Unionu Nových Zámkov potvrdili zverenkyne trénera Pavla Rašku hernú kvalitu a medzinárodný halový turnaj vyhrali. „Teší ma, hovorí lodivod víťazného kolektívu Pavol Raška, že dievčatá okrem jediného zaváhania s Unionom Nové Zámky 0:2 (poznámka: horúci kandidát na postup do prvej ligy, nakoľko je po jesennej časti súťaže na 2. mieste) sme si s ostatnými súpermi poradili a neinkasovali sme v dueloch s nimi ani gól.“ Na druhej strane futbalistky Unionu Nových Zámkov sa nevyhli dvom prehrám s domácim Sopronom a Fortunou Budapešť rovnako 2:1 a skončili až na štvrtom mieste.

**Výsledky Diakoviec: **

Fortuna Budapešť 1:0 (A. Borbélyová); CF Janecka 4:0 (A. Borbélyová 2, V. Szabová, M. Šemrincová); SFAC Sopron 2:0 ( M. Šemrincová, A. Borbélyová); Union Nové Zámky 0:2 a Fortuna Komárom 6:0 (V. Szabová 2, M. Schulczová, A. Borbélyová, K. Dömeová a M. Šemrincová).

Poznámka: o umiestnení na 1. – 2. mieste, resp. 3. – 4. mieste rozhodol vzájomný zápas. Organizátori podujatia vyhodnotili aj najlepšie hráčky na jednotlivých postoch: Najlepšou hráčkou sa stala domáca futbalistka: Peti Kitty Nagy (Sopron), brankárkou Eszter Horváth (Fortuna Budapešť) a strelkyňou **Alžbera Borbélyová **(Termál Diakovce), ktorá zaznamenala päť gólov.

Víťazný kolektív Diakoviec na medzinárodnom futbalovom turnaji žien v maďarskom Soproni reprezentovali: Nikola Dömeová; Milada Bucseková; Anikó Mészárosová; Alžbeta Borbélyová; Denisa Lelovicsová; Natália Lakiová; Klaudia Dömeová; Veronika Szabová; Monika Schulzová; Dominika Danadová; Angelika Benesová; Judita Bendeová; Mária Šemrincová – tréner Pavol Raška.

Futbalistkám TJ Termál Diakovce patrí za prvenstvo na medzinárodnom turnaji v Soproni pochvala a to nielen za predvedenú hru, ale aj za dobrú reprezentáciu obce a okresu v zahraničí. Foto č. 1: Futbalistky TJ Termál Diakovce – víťaz medzinárodného futbalového turnaja. Foto č. 2: momentka zo stretnutia Diakoviec zo Sopronom Foto č. 3: Najlepšia strelkyňa medzinárodného turnaja Alžbeta Borbélyová

Jozef Sklenár ** Konečná tabuľka „MISSZIÓ CUPA“ **

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM