Peter Štrbo Futbal

Futbalisti Dusla v zimnej príprave

Líder III.ligy zo Šale začína s prípravou na náročnú jarnú odvetu. Už cez víkend chemici štartujú na Vianočnom halovom turnaji v Nitre a známy je už aj plán prípravných zápasov. V kádri už nefiguruje Tomáš Obert, ktorý pre zdravotné problémy skončil

Zimná príprava patrí u väčšiny futbalistov medzi najmenej obľúbené obdobia sezóny. Chemici však môžu naberať sily na náročnú jarnú odvetu v dobrej nálade, mužstvo zimuje na prvom mieste a v jesennej časti potvrdilo najvyššie ambície. Kormidelník Šale Dušan Liba hodnotí jesennú časť pozitívne. „Po jesennej časti sme na prvom mieste a všetko máme vo svojich rukách. Tri zápasy sme prehrali s rezervami corgoňligistov, vybuchli sme v Nitre a pustili vyhratý zápas v Moravanoch. Na to, že sme mužstvo poskladali na poslednú chvíľu, tak aj napriek menším zaváhaniam môžeme byť spokojní,“ povedal. Už cez víkend si Šaľa zmeria sily s viacerými elitnými celkami na tradičnom, už 20.ročníku Vianočného halového turnaja v Nitre. V základnej skupine sa naši stretnú s mužstvami FC Nitra (Corgoň liga), Sereď (III. liga), výber ZsFZ a ČFK Nitra (IV. liga). Skupinu B tvoria FC ViOn Zlaté Moravce (Corgoň liga), Incar Revco team (bývalí futsaloví majstri Slovenska), Vráble, Nitra jun. (III. liga) a Výber ObFZ Nitra.

Dušan Liba v jarnej časti už nebude môcť počítať so službami Tomáša Oberta, ktorý sa po jeseni pre dlhotrvajúce zdravotné problémy rozhodol ukončiť kariéru. Futbalový klub sa s hráčom rozlúčil tak, ako sa patrí, Tomáš Obert si naposledy obliekol dres Dusla v priateľskom rozlúčkovom zápase proti Gáňu. Počas zimnej prestávky sa každoročne rozkrúti prestupový kolotoč a kluby sa snažia pred jarou vystužiť svoje kádre. Má Šaľa nejaké posily v hľadáčiku? „Nad prípadnými posilami uvažujeme, je však ešte predčasné hovoriť o konkrétnych menách, zimná prestávka sa ešte len začala,“ vyjadril sa manažér klubu Ladislav Jaroš na otázku prípadných zmien v kádri.

Šaľa odohrá pred štartom jarnej časti 12 prípravných zápasov. Medzi inými sa stretne aj so Zlatými Moravcami, Nitrou, Dunajskou Stredou, Banskou Bystricou či Interom Bratislava. Chemikov tak čakajú skutočne kvalitné previerky.

**Program prípravných zápasov: **

Sala_priprava
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM