Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO: Zvieratkám sa vo dvore páči, obľúbili si ho aj miestne mačky

Hneď za budovou bývalej šalianskej nemocnice sa nachádza rozľahlý park. V poslednom čase v ňom nie je núdza o malých či veľkých návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvieratkám sa vo dvore páči, obľúbili si ho aj miestne mačky
Foto: Zlatica Gregorová

Návštevníci do jedinečného Babičkinho dvora prichádzajú najmä kvôli šantiacim obyvateľom. Nájdu tu pokoj a milé zvieracie pohľady.

Super nápad

Nápad zriadiť areál so zvieratkami skrsol v MsÚ Šaľa dávnejšie. O to, aby tu boli pre radosť všetkých udomácnené zvieratká vidieckeho typu sa postaralo mesto. Stálymi obyvateľmi Babičkinho dvora sú dva poníky aj holandské kozičky s pestro zafarbenou srsťou. Nechýbajú tu ani sliepky ako hlavné predstaviteľky domáceho dvora a je tu aj zajac so zvedavým morčaťom.

I vďaka neochvejnej vízii, vybudovať tu relaxačnú zónu, tu vlani pribudli piknikové stoly a ďalšie hracie prvky k relaxu návštevníkov parku. Spoločne si tu v obklopení zelene môžu od jari až do jesene vychutnávať svoj voľný čas. Rodičia sem radi chodia so svojimi ratolesťami na prechádzky. Tie sa radi zahrajú aj na preliezačkách, šmýkačke, či hojdačke.

Počas zimného obdobia si tunajšie zvieratká, podobne ako ľudia, radi vychutnávajú pokoj. Tak, ako príroda spí, tak sa aj zvieratkám žiada častejšieho oddychu. Počas celého roka sa o ne denno – denne stará ošetrovateľka Katka. V čase našej návštevy zvieratká po raňajkách oddychovali. Netrvalo však dlho a čoskoro vybehli po jednom na dvor.

Katka ich už lákala šťavnatými mrkvami, ktoré si naozaj nechceli nechať ujsť. Zatiaľ čo poník Roland chrúmal, veselý capko McQueenkozičkou Elzou už na pochúťku žiadostivo zazerali. Nedávno si to tu obľúbili aj dve čierne mačky, ktoré sa v príjemnom prostredí radi vyhrievajú na slnku.

Dozviete sa o nich veľa

Do Babičkinho dvora radi chodia malí aj veľkí. Nielen obyvatelia mesta, ale aj školáci sa tu môžu dosýta vynadívať na živé zvieratká, ktoré sú naozaj výnimočné a dokonca priamo v našom meste. Dozvedieť sa o nich niečo viac môžete od správkyne Katky – napríklad aj formou školskej hodiny, strávenej priamo v prírode. Iste sa potešia vašej návšteve, len ich nekŕmte čímkoľvek, čo vám napadne. Môžete im totiž viac uškodiť, ako pomôcť.

FOTO: Zvieratkám sa vo dvore páči, obľúbili si ho aj mačičky
28
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM