Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO: Začala výstavba mestských bytov, ťažké stroje už pracujú

Z vonkajšej strany nemocničného parku sa začala povrchová úprava terénu, ktorý stál doposiaľ ladom. Budúcim nájomcom stavajú činžiaky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Začala výstavba mestských bytov, ťažké stroje už pracujú
Foto: Zlatica Gregorová

Dnes už je zrejmé, že na tejto ploche budú stáť mestské nájomné byty. Naplánovaná je výstavba jedno, dvoj i trojizbových obydlí.

Keďže pôjde o mestské byty, to bude pri výstavbe participovať. Byty postaví stavebná spoločnosť a mesto následne dorieši budúcich obyvateľov bytových jednotiek. Kto v nich bude môcť bývať a kedy plánujú ich dokončenie? Opýtali sme sa obchodného riaditeľa stavebnej spoločnosti, ktorá byty stavia Ľubomíra Žabčíka na podrobnejšie informácie.

Mestské nájomné byty už budúci rok

Ľubomír Žabčík nám potvrdil, že s výstavbou mestských nájomných bytov sa začne ihneď po dorovnaní a potrebnej úprave povrchu. V čase našej návštevy na stavenisku na Kráľovskej ulici v Šali pracovali bagre, ktoré robili svoju prácu.„Podľa plánu vystaviame 34 bytov. V prípade schválenia protokolu, počet bytov by mal vzrásť na 150,“ hovorí obchodný riaditeľ Žabčík.

Pomôže Štátny fond rozvoja bývania

Kto v bytoch bude bývať ešte nie je v týchto chvíľach známe. Pretože ide o mestské byty, ich budúcich nájomcov určí šťastná náhoda. Nájomné byty patria do protfólia Štátneho fondu rozvoja bývania. Podľa našich informácií, mená nájomcov môžu byť náhodne vybraté prostredníctvom systému generovania. Výber tak bude transparentný.

Ako dodal Ľubomír Žabčik, „34 bytov by malo byť podľa predpokladu dokončených v roku 2018. Plánovaných 150 nájomných bytov by kompletne malo byť vystavených v roku 2019.“

FOTO: Začala výstavba mestských bytov, kto si ich užije?
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM