Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO, Večanom sa zelená: Na svedomí to majú obyvatelia i miestny poslanec

Počas jarného upratovania si svoje prostredie skrášľuje, kto má záujem. Nie každý má chuť zveľaďovať verejné priestranstvo, nájdu sa však i výnimky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO,  Večanom sa zelená: Na svedomí to majú obyvatelia i miestny poslanec
Zdroj: Mesto Šaľa , obyvatelia Veče

Svoje plány má i šalianska radnica. Ak sa spoja jej ciele a chuť miestnych obyvateľov, výsledok nemôže byť iný ako pozitívny. Že sa dajú premeniť plány na skutočnosť aj bez komplikácií, dokazujú čerstvo vysadené stromy v mestskej časti Šale, vo Veči.

Skrášlili chodník

„Minulý rok vybudovala radnica nový chodník pred bytovým domom na ulici Nivy v mestskej časti Veča. V tomto roku popri novom chodníku pribudla zeleň – aj vďaka snahe obyvateľov. Nový chodník potešil obyvateľov aj z praktického dôvodu. Uľahčil prístup k domu imobilným obyvateľom. Pred vybudovaním chodníka bol prístup len po schodoch. Obyvatelia chceli okolie nového chodníka skrášliť, požiadali preto mesto o zakúpenie zelene,“ informovala hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Tuje od mesta

Práve počas sviatočného dňa 8. mája 2018 sa obyvatelia tejto časti mesta zapriahli do práce. Rozhodli sa totiž, že si stromy – prírodné kyslíkové bomby sami vysadia. Obyvateľka ulice Nivy č. 1460 – pani Lenická neskrývala radosť z toho, ako ich chodník ožil. „Snažíme sa jeho okolie skrášliť, vysadili sme si už na jeseň kvety a postupne dosádzame ďalšie. Za dodané tuje mestu ďakujeme,“ povedala.

Večania sa potešili aj ďalšiemu činu, v ktorom má prsty miestny poslanec Miloš Rehák. Ako sme sa zo šalianskej radnice dozvedeli, spolu s pracovníkom MsÚ Šaľa Ľubošom Jarošom sa postarali o to, aby to neďaleko COV taktiež poriadne zozelenelo. Tu taktiež stromy nakúpilo mesto a o zasadenie sa postarali spomínaní dobrovoľníci.

Upratovanie pokračuje

Iste ste postrehli i to, že Mesto Šaľa ešte v apríli začalo s veľkoplošným gruntovaním. Je už ukončené alebo ešte prebiehajú práce v meste? Opýtali sme sa hovorkyne Mesta Šaľa Eriky Kollerovej. „Generálne upratovanie stále prebieha. Väčšina čistiacich prác je už vykonaná, množstvo ulíc v meste i v mestskej časti Veča je čistejšia. V pláne je ešte dokončiť pár lokalít z naplánovaných 12 – tich. Obyvatelia si mohli všimnúť v uliciach mesta a mestskej časti veľké zametacie auto, ktoré odstraňovalo neporiadok z krajníc, ciest, chodníkov a priľahlých plôch. Na miesta, kde sa nedostal stroj, pomáhali pracovníci ručne.“

FOTO, Večanom sa zelená: Na svedomí to majú obyvatelia i miestny poslanec
16
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa , obyvatelia Veče
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM