Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO: V Šali vystavovala Ivona R. Kollátová, okrem maľovania vyrába i šperky

„Modrá alebo zelená“ potešila oko pestrou paletou farieb a námetov. Tie naj, autorka ukázala v plnej paráde.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Šali vystavovala Ivona R. Kollátová, okrem maľovania vyrába i šperky
Foto: Zlatica Gregorová

V Kultúrnom stredisku Večierka v Šali ste mali možnosť vidieť tvorbu výtvarníčky Ivony Raen Kollátovej. Jej zaujímavé diela uchvátili mnoho návštevníkov.

Množstvo techník

Galantská výtvarníčka a šperkárka sa výtvarným smerom uberala postupne. Získavali si ju rôzne maliarske techniky, až napokon zakotvila pri akvarele, akryle, koláži, dekupáži – teda servítkovej technike, obľubuje aj enkaustiku, či maľovanie na hodváb. Autorka sa zaoberá i tvorením šperkov, preto jej nie je cudzie ani cínovanie a práca s kovmi.

Krajinky aj ženy

Medzi ústredné motívy, ktoré môžete nájsť v tvorbe Ivony Raen Kollátovej patria krajinky aj postavy žien. Jej obrazy sú originálne a jedinečné. Ako sama hovorí „som rada, že môžem byť súčasťou premeny a tvorby umenia v dnešnej dobe, kedy sa mu nekladú žiadne hranice, či požiadavky a má pritom náročného diváka. V období, kedy je umenie naozaj slobodné vo svojom prejave a je len na umelcovi, aké si zvolí farby, tvary, či materiály.Preto ma vždy poteší, keď sa aj prostredníctvom vás dostávajú moje práce do sveta a stávajú sa tak neoddeliteľnou súčasťou dnešných moderných interiérov.“

Kultúrne stredisko Večierka ešte do konca roka pripraví niečo zaujímavé pre svojich návštevníkov. Bude to však prekvapenie, o ktorom vás budeme včas informovať.

FOTO: V Šali vystavovala Ivona R. Kollátová, okrem maľovania vyrába i šperky
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM