Zlatica Gregorová Kultúra Rôzne

FOTO, V Šali si uctili mamy: Konal sa ďalší ročník celoslovenského podujatia

Slnečné sobotné dopoludnie ste mohli stráviť akokoľvek. Ak ste však prišli do šalianskeho amfiteátra, mohli ste prejsť Míľu pre mamu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, V Šali si uctili mamy:  Konal sa ďalší ročník celoslovenského podujatia
Foto: Zlatica Gregorová

Od rána do obeda ste tam mohli stretnúť maminy a oteckov s ratolesťami, ktoré sú užívali rozmanité atrakcie.

Členky Materského centra Mamy mamám zo Šale i tento rok pripravili v našom meste podujatie, venované všetkým mamám. Míľa pre mamu sa konala 12. mája 2018. Podujatie zaštítil prezident SR Andrej Kiska.

Zábavná trasa

Už od rána do šalianskeho amfiteátra prúdili rodinky i jednotlivci, aby podporili ušľachtilú aktivitu. O 10.00 hod. hromadný štart účastníkov spustil primátor mesta Šaľa Jozef Belický. Spolu s organizátorkami slávnostne prestrihol pásku a účastníci akcie sa vydali na cestu za zážitkami.

Každý mal možnosť zaregistrovať sa a spolu s deťmi prejsť jednotlivými stanovišťami ako napr.: hravé separovanie odpadu do kontajnerov, varenie podľa znázornených receptov, skákanie vo vreci, hra na Popolušku, pri ktorej detičky oddeľovali zo zmesi zrnká podľa druhu, či vešanie vypratej bielizne na šnúru v areáli kostolného parku.

Ako nám prezradila Martina Eleková z MC Mamy mamám v Šali, jednotlivé stanovištia ladili do činností, ktoré mamy bežne vykonávajú – teda, varia, perú, vešajú bielizeň a robia pre nás mnoho ďalších dôležitých vecí.

Nachystané boli aj vystúpenia malých tanečníkov z materského centra, Centra voľného času i Základnej umeleckej školy v Šali, materských škôl, z rôznych krúžkov, taekwondistov. Nechýbalo ani rodinné fotenie, ktoré ste mohli absolvovať na začiatku míľovej trasy. O osvieženie bolo postarané formou nápojov, ľadovej triešte aj chutného ovocia. A bola aj cukrová vata. Mohli ste si tu obzrieť výtvory šikovných šalianskych mamičiek a kúpiť si niečo z biokozmetiky. Dievčatá, ženy a mamy sa mohli dať aj odborne nalíčiť.

Naj oslava

„Je to najväčšia oslava Dňa matiek na Slovensku. Koná sa pod záštitou Únie materských centier vždy v sobotu v predvečer tohto sviatku. Tento rok 12. mája. Heslo tohtoročnej akcie bolo „Všetkým mamám sveta, “povedala nám Martina Eleková z MC Mamy mamám.

Tento rok ste mohli prispieť do zbierky Ďakujem, že si mama. Možno i vy ste tak podporili zorganizovanie budúcoročného podujatia v našom meste.

FOTO, V Šali si uctili mamy: Konal sa ďalší ročník celoslovenského podujatia
75
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM