Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO: V Šali otvorili vianočné trhy, môžete sa zabaviť aj dobre nakúpiť

Sviatky sú čochvíľa tu a to je ten správny čas na návštevu typických drevených stánkov. Tie v našom meste sa tiahnu po pešej zóne.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Šali otvorili vianočné trhy, môžete sa zabaviť aj dobre nakúpiť
Foto: Zlatica Gregorová

Šalianske vianočné trhy 2017 sa oproti vlaňajšku presunuli bližšie do centra mesta. Tentoraz na ne môžete zájsť po práci alebo sa tu zastaviť popri bežných nákupoch. Uprostred stánkov je umiestnené umelé klzisko pre potešenie malých aj veľkých. Stánkárov je dostatok a nakúpite tu rôzne vianočné dekorácie, ale aj domáce medovníky,drevené výrobky, hračky, sviečky, betlehemy a mnoho iného tovaru.

Vianočné špeciality

Pri stretnutiach s rodinou, či priateľmi môžete ochutnať vianočné špeciality ako je plnená lokša, tradičná cigánska pečienka alebo pečená klobása, no a samozrejme, tradičný trdelník. Vysmädnutých zachráni medovina, horúca čokoláda, grog alebo vianočný punč, či niečo iné podľa chuti.

Slávnostné otvorenie tohtoročných trhov sa konalo v stredu 13. decembra 2017. Organizačne sa pod ne podpísalo Mesto Šaľa a Mestské kultúrne stredisko. Podvečer sa centrum premenilo na promenádu a po 16.30 hod. už kultúrna referentka Alexandra Szabová z MsKS Šaľa privítala návštevníkov a potom sa prítomným prihovoril primátor mesta Šaľa, Jozef Belický. Poďakoval sa organizátorom tohtoročných vianočných trhov ako aj stánkárom, pretože práve oni trhy tvoria, obyvateľom primátor zaželal príjemné strávenie sviatkov a potom už pozval na pódium detičky z MŠ 8. mája.

Bohatý program

Kultúrno – hudobný program bude v centre mesta prebiehať každý deň až do 20. decembra 2017 pribl. od 16.00 hod. do 20.00 hod. O zábavu sa postarajú deti z miestnych škôl a škôlok, ako aj šalianski tanečníci, mažoretky, zuškári, folkloristi i ďalší hudobníci a speváci, ako napr. Maroš Bango, Robo Opatovský a mnoho iných. Preto si ich nenechajte ujsť.

Ako to na otvorení vianočných trhov v Šali vyzeralo, vám priblíži naša FOTOGALÉRIA.

FOTO: V Šali otvorili vianočné trhy, môžete sa zabaviť aj dobre nakúpiť
54
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM