Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO: V parku si nažívajú zvieratká, udomácniť sa tu už stihla aj koza Oľga

Areál pri nemocnici už dlhšiu dobu nie je iba oddychovým miestom. Dušu mu vdýchlo množstvo zvieratiek, ktoré sú jeho domácimi obyvateľmi.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V parku si nažívajú zvieratká, udomácniť sa tu už stihla aj koza Oľga
Foto: Zlatica Gregorová

A tí sa zase rozrástli o jedného člena. Keď sa v apríli toho roka do svojich nových príbytkov nasťahovali prví ich obyvatelia, Šaľania sa tvárili radostne i rozpačito. Nikto netušil, ako si na mestské centrum privyknú typicky dedinské zvieratká a či tu budú môcť pokojne existovať. Vysvitlo, že sa im tu dobre darí. Že sa tu skvele udomácnili a okoloidúcim aj skalným návštevníkom sa páčia, potvrdzujú ich časté návštevy. Starostlivosť o MINI ZOO má vo svojej réžii opatrovateľka Katka. Tá sa svojim zverencom venuje dennodenne s láskou a porozumením.

Kozička Oľga

Tak, ako v horúcom lete im poskytovala opateru a sústavné osvieženie, pokračuje tak i teraz na jeseň. Dvor sa utešene rozrastá a nie je vylúčené, že tu docestuje ďalšie zvieratko. V súčasnosti je tu okrem poníkov Maťa a Rolanda, sliepok, zajačikov, morčiat a capka McQueena s kozičkou aj nová obyvateľka Babičkinho dvora, kozička Oľga. Mená im vyberajú deti.

Komfort pre všetkých

O areál sa mesto plánuje starať aj naďalej. Už onedlho by tu mali pribudnúť ďalšie prvky, zvyšujúce komfort pri oddychu. Už teraz môžete stráviť príjemné chvíle v blízkosti zvieratiek posedením pri piknikových stoloch v slnečnom počasí a oddýchnuť si v zelenej oáze uprostred mesta.

FOTO: V parku si nažívajú zvieratká, viete, čo všetko na vás môže zažmurkať?
9
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM