Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO: TÚTO výstavu musíte vidieť! Súťaž Váh, rieka, ktorá spája, pozná víťazov

Milovníci prírody a umenia si v v Šali prídu na svoje. Otvorili tu totiž výstavu, na ktorej si môžete prezrieť nádherné fotografie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: TÚTO výstavu musíte vidieť! Súťaž Váh, rieka, ktorá spája, pozná víťazov
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

V utorok, 17. januára 2017 sa uskutočnila v kultúrnom stredisku Večierka vernisáž výstavy Váh – rieka, ktorá spája. Už počas minulého roka uverejnilo MsKS v Šali výzvu, do ktorej sa amatérski fotografi mohli zapojiť. Včera výstavu 52 fotografií slávnostne otvorili a sprístupnili širokej verejnosti.

Ako už sám názov napovedá, témou bola – všetkým dobre známa rieka Váh. Autori mali na výber z dvoch kategórií: klasickej a digitálnej.

Viac informácií nám poskytla kultúrna referentka KS Večierka, Katarína Gáborová:“Ver­nisáže sa okrem pozvaných hostí zúčastnila zástupkyňa primátora Danica Lehotská, vedúci MsKS František Botka, predseda Komisie kultúry a cestovného ruchu Július Morávek. K príjemnej atmosfére prispeli i deti zo ZUŠ Šaľa, pod vedením Evy Izsákovej – Bogárovej.“

A kto napokon v súťaži spomedzi 15 autorov zvíťazil?

Porote v zložení Július Morávek, František Botka, Igor Boháč a Miroslav Demín sa najviac pozdávali títo autori so svojimi dielami:

  1. miesto Hugo Hučko : Magické kruhy
  2. miesto Gabriel Bergendi: Rybár naveky, Gabriel Bergendi: Srdce Váhu
  3. miesto Magdaléna Vrábelová: Ľadová krása

Výstavu fotografií Váh – rieka, ktorá spája si môžete pozrieť denne okrem víkendu v KS Večierka v Šali od 9.00 hod. 17.00 hod do 3. februára 2017.

.

FOTO: Váh, rieka, ktorá spája, Súťaž amatérskych fotografov si nenechajte ujsť!
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM