Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO, Šaliansky úrad je na nepoznanie, vnútri už zúria zbíjačky

Kto v týchto dňoch prechádza okolo budovy, iste si všimol čulý stavebný ruch. Vyprázdnený objekt je obohnaný plotom kvôli bezpečnosti okoloidúcich.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Šaliansky úrad je na nepoznanie, vnútri už zúria zbíjačky
Foto: Zlatica Gregorová

Z priečelia už zmizli balkóny a pracovníci stavebnej firmy majú veľa práce. My sme sa boli pozrieť, ako to v útrobách úradu aktuálne vyzerá.

Moderný šat

Šaliansky mestský úrad začali rekonštruovať ešte vlani. Pred koncom roka 2017 sa úradníci vysťahovali do náhradných priestorov, aby sa o niekoľko mesiacov opäť vrátili do kancelárií, na svoje stoličky. Budova má dostať moderný ráz, bude ekologickejšia, šetrnejšia k životnému prostrediu a znížia sa aj jej prevádzkové náklady. Po rokoch tak dostane nový šat a potešia sa aj obyvatelia pri vybavovaní rôznych záležitostí.

Na rekonštrukčné práce sa mestu podarilo získať Nenávratný finančný príspevok, čo pokryje väčšinu výdavkov. Celkový rozpočet projektu „Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ Šaľa“ v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia predstavuje sumu 1,8 milióna eur. Nenávratný finančný príspevok mesto získalo vo výške 1,5 milióna eur. Mestu tak ostáva doplatiť 300 000 eur.

Od podlahy

V rámci prerábky sa zateplia obvodové múry aj strešné konštrukcie. Vymenia sa vyslúžilé okná aj interiérové dvere za nové a v spomienkach zostali aj balkóny na priečelí budovy. Celý komplex dostane moderný vzhľad v súlade s najnovším trendom. Viac si pozrite v našej FOTOGALÉRII.

FOTO, Šaliansky úrad je na nepoznanie: Vnútri už zúria zbíjačky
43
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM