Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO: Šalianski seniori sa bavili. Fašiangy oslávilo aj nezvyčajné bábätko

To, že i naši dôchodcovia sa vedia dosýta zabaviť, dokazuje nedávna akcia. Členovia Denného centra č.1 si pripravili tradičné podujatie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Šalianski seniori sa bavili. Fašiangy oslávilo aj  nezvyčajné bábätko
Zdroj: archív Denného centra č.1, SA

Vypukla tu totiž pravá fašiangová veselica. Po tom, čo sa seniori dohodli na dátume podujatia, v hlavách im už vírili myšlienky, za čo by sa tak asi mohli prezliecť, ako maskou by sa na čas mohli stať…

Masky originál

Keďže jedna z členiek centra, pani Valika Gállová vlastní požičovňu kostýmov, voľba bola jasná. Pri pohľade na svoje kolegyne ihneď vytušila, komu čo najviac pristane. A ako to počas podujatia vyzeralo? Viac porozprávala vedúca Denného centra č.1 v Šali, Marika Bereczová. „V Dennom centre sme mali fašiangovú veselicu, na ktorej 18 žien sa poobliekalo do masiek. Tieto masky sme mali požičané od Valiky Gállovej, ktorá má požičovňu masiek a je členkou nášho klubu. Tieto masky na 90% sama šije. Tu sa predstavili masky celého sveta- boli to Kubánky, Mexičanky, z východu to boli Japonky, Číňanky, samozrejme Slovenka, z Európy Španielka, Tiroláčka, Rakušáčka, Nemka, Holanďanka, Španiel, potom ďalej sme mali masky – prinicipálka, bábätko, čert, vodník, spolu nás bolo osemnásť masiek,“ prezradila vedúca DC Marika Bereczová.

Masky si členky Denného centra vyberali priamo v požičovni. Tým, že pani Gállová ženy osobne pozná, hneď vedela, ktorá maska komu najlepšie padne. Vedúca Marika Bereczová bola v tento deň Máriou Teréziou, ktorej sa každý sa ukláňal, čo si, podľa jej slov, aj patrične užívala. Maska bábätka bola, podľa slov pani Bereczovej, naozajstným malým človiečikom, ktoré sa chovalo presne tak, ako bábätko a vyžadovalo si najmä hladkanie bruška.

Veselá promenáda

Masky si veselá spoločnosť nehodnotila, ale nenechali si ujsť promenádu po vyzdobenej miestnosti a každá maska dostala za odmenu sladký dezert. „Keď sme vychádzali, pani Czimmermanová pre každú masku urobila príhovor a pustila hudbu z toho štátu, odkiaľ pochádzala tá naša maska,“ povedala Marika Bereczová. Do taktu im hralo Duo Senior Jarko a Ondrej a všetci sa bavili do devätnástej hodiny.

FOTO: Šalianski seniori sa bavili. Fašiangy oslávilo aj nezvyčajné bábätko
73
Galéria
Zdroj: archív Denného centra č.1, SA
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM