Veronika Zeiselová Šport

FOTO: Šaľania si to rozdali v trenčianskom ringu. Trojica borcov nesklamala

Šalianski thajskí boxeri tvrdo trénujú, aby mohli reprezentovať svoje mesto a domovský gym na súťažiach. Ostatnou, na ktorej sa zúčastnili, bol Muay Thai Evening v Trenčíne. Pozrite sa, ako dopadli.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Šaľania si to rozdali v trenčianskom ringu. Trojica borcov nesklamala
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž Muay Thai Evening s poradovým číslom šesť sa konala 11. apríla v Trenčíne. Akcia bola na profesionálnej úrovni a organizoval ju Tomáš Tadlánek, ktorý si tam zároveň zasúťažil o opasok majstra Slovenska. Opasok aj vyhral.

Zastúpenie mala aj Šaľa

Na galavečeri mali svoje zastúpenie aj boxeri zo šalianskeho Olymp Gymu. Prvý súťažil Vlado Štefanovič podľa pravidiel Muay Thai, druhý Atila Pál súťažil v kategórii profi box a tretí bol Štefan Lenčéš, ktorý súťažil podľa pravidiel K1. Vladimír Štefanovič sa v ringu stretol so súperom Marošom Bačom. „Vladov súper lepšie pracoval v klinci, Vlada potriafal kolenami, čím si viac nabodoval a vďaka tomu aj zápas vyhral. Vladovi to šlo oveľa lepšie ako v zápase predtým, no je pred nami ešte veľa práce,“ povedal tréner Paľo Kuruc.

Atila Pál súperil s oveľa skúsenejším profi boxerom Jozefom Kušmirekom vo váhovej kategórii do 95 kg. „Atila urobil parádny zápas, pripravovali sme sa tvrdo, no skúsenejší vyhral. Atila bol v ringu po dlhých ôsmych rokoch. Dole klobúk pred ním, ale aj pred víťazom zápasu,“ priblížil zápas Paľo Kuruc.

Treticu zápasov Šaľanov uzavrel Štefan Lenčéš v zápase s Miroslavom Tuharským, ktorí súperili podľa pravidiel K1. „Stewe bol super pripravený, čo dokázal hneď v prvom kole výhrou štýlom KO. Boli tam chyby, na ktorých ešte budeme musieť zapracovať,“ tešil sa z úspechu chovanca tréner Kuruc.

Vlada čaká Euroliga

„Som veľmi rád, že sme sa mohli zúčastniť na takomto parádnom galavečeri, kde sa súťažilo aj o opasky. Aj toto je dôkaz, že náš klub rastie. Už nechodíme len na Euroligu, kde si štartovné treba platiť, ale zavolali nás na galavečer, kde je obrovská sledovanosť,,“ pochválil Olymp Gym Paľo Kuruc.

S výkonom chalanov je podľa jeho slov spokojný, vedia však, na čom treba stále pracovať a vylepšovať. „Naši chalani súťažili podľa amatérskych pravidiel v chráničoch, takže sa nemôžeme porovnávať s profíkmi, ktorí tam boli, ako je napríklad Dimitrije Tadič zo Srbska. Dimitri je postrachom súperov na Slovensku,“ uviedol tréner Kuruc.

„Dimitri po zápase zostal na Slovensku a robil u nás v Olymp Gyme trénera tri dni, potom som išiel s ním do Srbska do ich gymu, naučiť sa nové veci,“ pochválil sa Paľo slávnym trénerom v Šali.

Najbližšie sa bude konať zápas Euroligy. Vlado Štefanovič má dostatok bodov v tabuľke, aby mohol súťažiť o opasok. Dátum je zatiaľ neznámy, no všetci mu držíme palce.

Foto: archív Paľo Kuruc, Muay Thai Evening

Thajský box Šaľa
3
Galéria
Muay Thai Evening v Trenčíne za účasti Olymp Gymu
35
Galéria
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM