Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO: Pohoda a relax vo Večierke, načerpajte nové sily na výstave mandál

Kultúrne stredisko Večierka opäť ponúklo svoje priestory prezentátorke výtvarného umenia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pohoda a relax vo Večierke, načerpajte nové sily na výstave mandál
Foto: Zlatica Gregorová

Po enkaustických dielach, sa môžete zadívať do farebných obrazcov od autorky Gabriely Kodadovej. Jej tvorbu ste mohli vidieť v Domčeku ľudového bývania v Šali, kde vystavovala svoje hodvábne maľované šatky.

V aktuálnej výstave ponúka načerpanie síl a oddych si pri vnímaní jej mandál. Mandaly sú pestrofarebné obrazce. Pri pohľade na ne človeka zaplavia pocity pokoja a harmónie. Sú nielen relaxom ale i umením.

Od učeniu k ajurvéde

Ako pre náš portál povedala členka Klubu výtvarníkov Terra Wag Irena Vozáková, vystavujúca autorka Gabriela sa vo svojom repertoári okrem maľovania venuje i ďalším ručným prácam a technikám. Vždy vymýšľa niečo nové, skúša a tak teší seba i svojich priaznivcov. Gabriela Kodadová sa profesionálne venovala učiteľstvu, neskôr začala inklinovať k indickej medicíne – ajurvéde, ktorej sa i venuje popri výtvarnej tvorbe. Využíva perokresbu, akvarel, maľbu na hodváb.

Maľovanie je hra tvarov a farieb

Ako sa vydarila autorka: „Výtvarná tvorba je pre mňa odpútanie sa od bežných rutinných povinností dňa a napĺňa ma pokojom a radosťou. Je to hra tvarov a farieb, ktorá má nespočetné množstvo variantov.“

Výstavu obrazov Gabriely Kodadovej si môžete pozrieť v priestoroch šalianskeho kultúrneho strediska Večierka do 23. mája 2017, v čase od 9.00 – 17.00 hod.

Vo Večierke vystavuje Gabriela Kodadová: Špecialitkou sú mandaly
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM