Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO: Nahliadnite do priestorov šalianskeho Dusla

Duslo Šaľa netreba samostatne predstavovať. Ikonická fabrika je úzko spätá s našim mestom. Viete však, ako to vyzerá v jej priestoroch?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nahliadnite do priestorov šalianskeho Dusla
Foto: Zlatica Gregorová

Jeden z najväčších zamestnávateľov nášho regiónu sprístupnil svoje priestory novinárskej verejnosti. Stalo sa tak pri príležitosti dvojročnej kampane Zdravé pracoviská. Aj vďaka tomu vám môžeme priniesť fotografie z priestorov firmy.

Šalianske Duslo oslávi šesťdesiat rokov

Spoločnosť má 59 rokov. V budúcom roku by mala pribudnúť ďalšia továreň na výrobu čpavku. Ako povedal sám riaditeľ Petr Bláha:“náklady na jej výstavbu sú približne 310 mil. eur a tento projekt sa javí ako veľmi rozumný a potrebný.“

Generálny riaditeľ Petr Bláha dodal, že Duslo Šaľa je 36. najviac rastúca spoločnosť u nás a svoje produkt dodáva do krajín ako je Česká republika, Maďarsko aj Nemecko. S príspevkom vystúpila i personálna riaditeľka Silvia Karásiková, ktorá spomenula súčasný stav zamestnancov, ktorých je 2098. Spoločnosť má tri pracoviská – v Šali pracuje 1700 zamestnancov, v Bratislave 250 a v Strážskom 98 ľudí. Vekový priemer v spoločnosti je 46 rokov.

Uprednostňujú prevenciu

Ako sa vyjadrila Laurencia Jančurová z Národného inšpektorátu práce, slovenská populácia starne a je problém obsadiť viaceré pracovné pozície. Preto prišli s programom na ozdravenie pracovísk. Jej cieľom je prevencia, rehabilitácia a podpora zdravia pre zamestnancov, aby už v mladom veku nemuseli odchádzať do invalidného dôchodku. Miroslav Žákovič Inšpektorátu práce Nitra dodal, že v tejto spoločnosti vykazujú dlhodobo nízku úrazovosť s vysokou mierou bezpečnosti.

FOTO: V Dusle Šaľa majú zdravé pracoviská, zamestnanci získavajú rôzne benefity
25
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM